Ο ΣΚΑΪ στην Λήμνο: Σε ετοιμότητα τα «γεράκια» της Πολεμικής Αεροπορίας του Αιγαίου - Δείτε βίντεο

Οι εικόνες που κατέγραψε ο ΣΚΑΪ, με τον απεσταλμένο του στη Λήμνο, Σταύρο Ιωαννίδη, προδίδουν το αξιόμαχο, την αποτρεπτική ισχύ και τον επαγγελματισμό των στελεχών που φρουρούν το Αιγαίο.

Τον υψηλό βαθμό ετοιμότητας των ενόπλων δυνάμεων και ιδιαίτερα της πολεμικής αεροπορίας, κατέγραψε ο ΣΚΑΪ, με τον απεσταλμένο του στη Λήμνο, Σταύρο Ιωαννίδη. Οι εικόνες προδίδουν το αξιόμαχο, την αποτρεπτική ισχύ και τον επαγγελματισμό των στελεχών που φρουρούν το Αιγαίο.

Στη σμηναρχία σήμανε συναγερμός και οι πιλότοι τρέχουν στα μαχητικά προκειμένου σε λίγα λεπτά να βρίσκονται στον άερα. 

Ο πιλότος τρέχει για να ανέβει στο F16. Τον ακολουθούν τεχνικοί για να τον βοηθήσουν. 

Οι κινήσεις είναι αστραπιαίες. 

Η καλύπτρα κλείνει και ο πιλότος είναι έτοιμος να πετάξει για να υπερασπιστεί την κυριαρχία της χώρας.  Κάθε μέρα στην πρώτη γραμμή...

"Το να είναι κάποιος στην πρώτη γραμμή είναι κάτι το οποίο έχουμε επιλέξει. Είναι ο λόγος που διαλέξαμε να κάνουμε αυτό το επάγγελμα. Για να προσφέρουμε στην πατρίδα!", δηλώνει ο πιλότος F-16 -Επισμηναγός, Σγούρας Χρήστος.

Παντός καιρού, όποτε κληθούν, δηλώνουν το "παρών". Η βάση τους είναι η 130 Σμηναρχία μάχης στη Λήμνο. 

Φορτωμένο με αντιαεροπορικούς πυραύλους το f16 είναι έτοιμο να απογειωθεί και να αναχαιτίσει τουρκικά αεροσκάφη εφόσον αυτά προσπαθήσουν να παραβιάσουν τον ελληνικό εναέριο χώρο.

"Με το που πάρουμε την εντολή για απογείωση να είμαστε όσο πιο σύντομα γίνεται στο αεροσκάφος να απογειωθούμε, να εκτελέσουμε την αποστολή μας, η οποία αναγνώριση, αναχαίτιση και από εκεί και πέρα να ακολουθήσουμε τις εντολές από το αρχηγείο", αναφέρει ο κ. Σγούρας.

"Είμαστε πανέτοιμοι και ικανοί να αντιμετωπίσουμε κάθε απειλή!", τονίζει ο Διοικητής της 130ης Σμηναρχίας Μάχης, Σμήναρχος Θωμάς Παπαδημητρίου.

Οι πιλότοι γνωρίζουν το βαθμό δυσκολίας και επικινδυνότητας. Όμως παραμένουν συγκεντρωμένοι στην αποστολή τους. 

"Όταν χάνουμε έναν συνάδελφο, όσο τραγικό και δύσκολο και αν είνια ψάχνουμε και βρίσκουμε τη δύναμη μέσα μας να συνεχίσουμε γιατί το καθήκον είναι πάντα εκεί...", επισημαίνει ο κ. Σγούρας.

"Η εκπαίδευση κααι τα σύγχρονα αεροσκάφη έχει ως αποτέλεσμα το επίπεδο που βρίσκεται η πολεμική μας αεροπορία σήμερα..", δηλώνει ο κ. Παπαδημητρίου

Κάθε φορά που τα μαχητικά απογειώνονται για αναχαιτίσεις τα Σούπερ Πούμα είναι σε ετοιμότητα εφόσον χρειαστεί. Καθημερινά όμως είναι σε ετοιμότητα στο Αιγαίο. 

"Οι συνθήκες που επιχειρούμε δεν είναι πάντοτε ευνοϊκές. Κάποιες μέρες είναι καλές κάποιες άλλες είναι αρκετά δύσκολες. Καταιγίδες, δυνατοί άνεμοι, χιονοπτώσεις", αναφέρει ο κυβερνήτης Super Puma, Στυλιανός Τσακίρης.

Φρουροί του Αιγαίου... Με επαγγελματισμό και αυταπάρνηση... Έτοιμοι να αντιμετωπίσουν κάθε ενδεχόμενο.

Πηγή: skai.gr