O ΣΚΑΪ αποκαλύπτει: Πώς θα αρθούν οι περιορισμοί για τους εμβολιασμένους(vid)

Το πως θα προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα με άρση περιορισμών για εμβολιασμένους αλλά και πότε θα υπάρξει χαλάρωση κάποιων μέτρων για το σύνολο του πληθυσμού, συζητά η επιτροπή των ειδικών.

Ιδιαίτερα, δεν είναι απίθανο ίσως και μέσα στον Ιούλιο να προχωρήσουμε σε άρση του μέτρου υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους με αυτό να αφορά τόσο τους εμβολιασμένους όσο και τους μη εμβολιασμένους, όταν το τείχος ανοσίας φτάσει σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο.

Παράλληλα, όσον αφορά την διασκέδαση οι ειδικοί μελετούν ένα μοντέλο μαζικών εκδηλώσεων 2 ταχυτήτων με το πρώτο να αφορά αποκλειστικά τους πλήρως εμβολιασμένους, έπειτα από το απαιτούμενο διάστημα τήρησης μέτρων μετά και την λήψη της δεύτερης δόσης.

Οι πλήρως εμβολιασμένοι θα έχουν την δυνατότητα να μετέχουν σε τέτοιες διαδηλώσεις, εισερχόμενοι με το πιστοποιητικό εμβολιασμού χωρίς να απαιτείται να τηρούν αποστάσεις και να φορούν μάσκες.

Την ίδια ώρα, γίνεται λόγος για ένα επιπρόσθετο "υβριδικό" μοντέλο εκδηλώσεων στο οποίο θα μπορούν να μετέχουν τόσο οι πλήρως εμβολιασμένοι όσο και οι μη.

Στις "υβριδικές εκδηλώσεις θα απαιτείται η τήρηση των μέτρων και θα υπάρχει όριο ως προς την συμμετοχή των ατόμων.

Ταυτόχρονα, όσον αφορά το άνοιγμα της εστίασης, συζητάται η δυνατότητα να μπορεί κανείς να καθίσει και σε κλειστό χώρο εφόσον έχει πλήρως εμβολιαστεί, δείχοντας το πιστοποιητικό εμβολιασμού του.

Πηγή: skai.gr