Ο ΣΚΑΪ αποκαλύπτει: Έρχονται οι «Μωβ περιοχές»- Ποια μέτρα για τον κορωνοϊό θα ισχύουν σε αυτές

Το καθεστώς των «Μωβ περιοχών» φαίνεται πως θα εισηγηθεί η επιτροπή των ειδικών.

Δεδομένης της απόφασης να μην υπάρχουν πλέον μέτρα όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας- μουσικής ή το κλείσιμο καταστημάτων σε κόκκινες περιοχές, οι ειδικοί επεξεργάζονται την εφαρμογή ενός εναλλακτικού μέτρου, ούτως ώστε στις πολύ επιβαρυμμένες περιοχές να υπάρχουν κάποιου είδους «στεγανά».

Αναλυτικότερα, μερικά από τα μέτρα που εκτιμάται πως θα ισχύουν στις «μωβ περιοχές» είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού αλλά και η διπλή μάσκα στα ΜΜΜ.

Σε κάθε περίπτωση η επιτροπή αναμένεται να συζητήσει εντός της εβδομάδας περισσότερες λεπτομέρειες προκειμένου να προβεί σε τελικές αποφάσεις σχετικά με το σενάριο των «Μωβ περιοχών».

Υπενθυμίζεται πως τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.712 Ο αριθμός των θανάτων ανήλθε σε 27. Ο αριθμός των διασωληνωμένων έφτασε τους 357. Έγιναν 147.318 τεστ και η θετικότητα ανέρχεται στο 1,16%.

Και ενώ  γίνεται και πάλι συζήτηση για καθιέρωση «μωβ περιοχών» στη χώρα, οι οποίες είναι ένα βήμα πριν τις «κόκκινες περιοχές», με χαρακτηριστικά την εγρήγορση και εφαρμογή όλων των υγειονομικών μέτρων με πρώτο την χρήση μάσκας παντού, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, δηλώνει ότι δεν υπάρχει συζήτηση στο υπουργείο για «μωβ περιοχές». ” Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια εισήγηση από τους ειδικούς, αλλά στο επίπεδο συζήτησης της πολιτικής ηγεσίας με τους επιστήμονες, θέμα αλλαγής μοντέλου από αυτό που ανακοινώσαμε πριν από 10 μέρες, δεν υπάρχει” ξεκαθάρισε.

Πηγή: skai.gr