Ο πολιτικός και καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά τον Κώστα Βουτσά

Τα θερμά τους συλλυπητήρια εκφράζουν πρόσωπα όχι μόνο του καλλιτεχνικού χώρου αλλά και του πολιτικού, καθώς ο Κώστα Βουτσάς ήταν ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αποχαιρέτησε το μεγάλο ηθοποιό λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «μαζί του δύει μία ολόκληρη εποχή αθωότητας».

Τα θερμά του συλλυπητήρια για τον χαμό του μεγάλου Έλληνα ηθοποιού εξέφρασε και ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας εξέφρασε τα συλλυπητήρια του μέσα από το Facebook, χαρακτηρίζοντάς τον «αειθαλή έφηβο».

Μήνυμα για τον θάνατο του μεγάλου ηθοποιού Κώστα Βουτσά έστειλε, μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο twitter, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Η Λίνα Μενδώνη με δελτίο τύπου εξέφρασε και η ίδια τη θλίψη της για τον χαμό του Κώστα Βουτσά.

«Μοιραζόμαστε μαζί με όλους τους Έλληνες τη βαθιά θλίψη για την απώλεια του Κώστα Βουτσά. Δεν ήταν μόνο πρωταγωνιστής του κινηματογράφου και του θεάτρου. Ήταν ένας από τους πιο εργατικούς ανθρώπους στον χώρο του θεάματος. Με την οικειότητα που διέκρινε την παρουσία και τις ερμηνείες του, ήταν φίλος που έμπαινε στα σπίτια και στις ζωές όλων μας από τη μικρή και τη μεγάλη οθόνη. Η παροιμιώδης αμεσότητά του έσπαγε τον «τέταρτο τοίχο» και ορμούσε πέρα από τα όρια του κάθε μέσου. Γινόταν σχεδόν φυσική. Οι ταινίες του εκφράζουν μια ολόκληρη εποχή. Πολλές από τις ατάκες του, έχουν περάσει -ακόμη και σήμερα- στην καθημερινότητά μας. Στην καριέρα του, που διήρκεσε δεκαετίες -μέχρι ακόμη και την τελευταία στιγμή- προχώρησε παράλληλα με την ιστορία του ελληνικού θεάματος του 20ου και του 21ου αιώνα. Από τα επαρχιακά μπουλούκια και τη θεατρική σκηνή, τον κινηματογράφο, την τηλεόραση, ακόμη και τις βιντεοταινίες, ο Κώστας Βουτσάς υπηρέτησε την κωμωδία, την επιθεώρηση, το δράμα, με ταλέντο, χιούμορ, ήθος, συναδελφικότητα και πείσμα, ως ένα αξιοθαύμαστο υπόδειγμα θεατρανθρώπου. Η απώλειά του είναι μεγάλη. Αφήνει ένα πλούσιο έργο που θα μας συντροφεύει και στο μέλλον. Εκφράζω τα θερμά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους πολυάριθμους φίλους του.»

Για έναν σπουδαίο ηθοποιό «που κυριολεκτικά "ποίησε ήθη" μέσα από την τέχνη του και δίδαξε με τη στάση ζωής του μια προσέγγιση αειθαλούς βίου και αιώνιας εφηβείας» έκανε λόγο ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας.

«Υπήρξε ένας εντελώς ξεχωριστός ηθοποιός που υπηρέτησε την τέχνη του επί δεκαετίες. Η απήχηση του ταλέντου του δεν περιορίστηκε μόνον στη γενιά του, καθώς το μοναδικό του ταμπεραμέντο άφησε το προσωπικό του αποτύπωμα σε κάθε έργο», σημείωσε ο κ. Τασούλας και πρόσθεσε: «Κορυφαίος κωμικός, αλλά και σπουδαίος άνθρωπος, παρέμεινε ενεργός και δραστήριος μέχρι τέλους, αφήνοντας παρακαταθήκη για όλες τις επόμενες γενιές, την αστείρευτη πηγή γέλιου και χαράς που χάρισε απλόχερα, μέσα από τις ερμηνείες του».

Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του Κώστα Βουτσά έστειλε μέσω facebook και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Ο Κώστας Βουτσάς με το απαράμιλλο υποκριτικό του ταλέντο έβαλε ανεξίτηλα τη σφραγίδα του στον ελληνικό κινηματογράφο.

Στην 70ετή πορεία του στην υποκριτική μπήκε σε όλα τα σπίτια και χάρισε άφθονο γέλιο», γράφει ο Α. Τσίπρας.

«Σήμερα λοιπόν, είναι σαν να αποχαιρετούμε έναν δικό μας άνθρωπο. Φεύγει, αλλά θα συνεχίσει να μας συντροφεύει, αφού αφήνει τεράστια παρακαταθήκη το πλούσιο έργο του στον ελληνικό κινηματογράφο. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους δικούς του ανθρώπους».

Από τον καλλιτεχνικό χώρο η πρώτη που έγραψε για τον Κώστα Βουτσά ήταν η ηθοποιός Χριστίνα Αλεξανιάν.

Πηγή: skai.gr