Ο Μάριος Θεμιστοκλέους στον ΣΚΑΪ για το πρόγραμμα προτεραιοποίησης εμβολιασμών

Η επιτροπή εμβολιασμών έχει καταρτίσει το σχέδιο προτεραιοποίησης με επιστημονικά κριτήρια για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «ΣΚ Παρέα».

Εκτίμησε ότι κατά την καθιερωμένη ενημέρωση της Δευτέρας για την πορεία των εμβολιασμών, αναμένεται να γίνουν γνωστές ορισμένες πτυχές του σχεδίου.

Ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε πως πιθανότατα εντός Μαρτίου, μαζί με την ηλικιακή ομάδα 70-74 είναι πιθανόν να εμβολιαστούν πολίτες με σοβαρές ασθένειες όπως ενεργές νεοπλασίες, μεταμοσχευμένοι και άτομα που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση.

Άφησε επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο το εμβόλιο της AstraZeneca, από τον Μάρτιο, να αρχίσει να χορηγείται και σε άτομα άνω των 65 ετών.

Σχετικά με το πρόγραμμα εμβολιασμού στο σπίτι, σημείωσε πως αναμένεται να ξεκινήσει μόλις φτάσει στη χώρα μας ένα πιο εύκολα διαχειρίσιμο εμβόλιο, όπως είναι αυτό της Johnson & Johnson, από το όποιο αναμένονται - συμφώνα με το χρονοδιάγραμμα - περίπου 400.000 δόσεις μέσα στον Απρίλιο.

Ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι στη χώρα μας έχουν καταγράφει τέσσερις περιπτώσεις σοβαρών αλλεργικών αντιδράσεων μετά από τον εμβολιασμό, έχουν όλες αντιμετωπιστεί ενώ και οι τέσσερις αυτοί πολίτες έκαναν και τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Πηγή: skai.gr