«Ο κύβος ερρίφθη»: Αύριο 28/4 ανακοινώσεις για κατάργηση του SMS και διαδημοτικές

Άυριο 28/4 αναμένεται να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με την κατάργηση του SMS για διαδημοτικές μετακινήσεις από τις 3 Μαΐου που είναι η ημερομηνία που ανοίγει η εστίαση.

Υπενθυμίζεται ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις επιτρέπονταν μόνο τα Σαββατοκύριακα ενώ τις καθημερινές ορίζονται από ένα συγκεκριμένο πλαίσιο που τις επιτρέπει μόνο για επίσκεψη σε ιατρό ή μετάβαση σε κατάστημα λιανικής ή κέντρου αισθητικής.

Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος μένει για παράδειγμα στον Πειραιά θα μπορεί να μεταβεί για φαγητό ή για καφέ στην Αθήνα. 

Στα SMS αναφέρθηκε και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ  είπε για τις δυσκολίες που προκαλούνται από το click inside στην αγορά.  Ο κ. Γεωργιάδης τοποθέτησε την κατάργηση του sms για τις μετακινήσεις όχι νωρίτερα από τρεις εβδομάδες μετά, έτσι ώστε να έχουν πραγματοποιηθεί αρκετοί εμβολιασμοί,  αναφέροντας ότι για την ώρα δεν καταργείται το γενικό sms.

Aναφερόμενος ειδικά στο ωράριο των εστιατορίων, που θα κλείνουν στις 23:00, εξήγησε ότι οι πολίτες πρέπει στις 23:00 να είναι σπίτι, ενώ οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων εξαιρούνται της απαγόρευσης αυτής.

Πηγή: skai.gr