O Κώστας Μπακογιάννης εγκαινίασε τον πεζόδρομο της «Φλόγας»

Ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι "για όλους εμάς, για όλη μου την ομάδα, σήμερα μάλλον είναι από τις ωραιότερές μας μέρες στο Δήμο».

Μια ξεχωριστή, Χριστουγεννιάτικη γιορτή, γεμάτη συναίσθημα, με πρωταγωνιστές τα παιδιά της "Φλόγας" και τις οικογένειές τους, στήθηκε απόψε στον ολοκαίνουργιο πεζόδρομο του Δήμου Αθηναίων, ανάμεσα στους δύο ξενώνες του Συλλόγου, στο Γουδή.

Πριν από λίγες ημέρες, ολοκληρώθηκε η κατασκευή του έργου, που πρακτικά ενώνει τους δύο ξενώνες, έτσι ώστε στο σημείο που άλλοτε υπήρχε δρόμος και η διέλευση των οχημάτων αποτελούσε τεράστιο κίνδυνο για την μετακίνηση των παιδιών, τώρα ο σύγχρονος, καλαίσθητος πεζόδρομος της "Φλόγας" θα μπορεί πλέον να λειτουργεί προστατευτικά και ψυχαγωγικά για τους μικρούς ήρωες της ζωής. Το έργο, υπήρξε προσωπική δέσμευση του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος παρέστη στην εκδήλωση.

"Αυτό το έργο δεν χρειαζόταν χρήματα για να γίνει. Αυτό το έργο χρειαζόταν ψυχή, δήλωσε η πρόεδρος της Φλόγας, κ. Μαρία Τρυφωνίδου, για να προσθέσει: "Για πολλά χρόνια το προσπαθούσαμε, παρακαλούσαμε τον έναν, τον άλλον, ξανά και ξανά, τους λέγαμε ότι εδώ έχουμε παιδιά που έχουν δικαίωμα να βγουν λίγο έξω...Τα παιδιά αυτά είναι ταλαιπωρημένα. Ερχόντουσαν εδώ και εκτός από τη θεραπεία τους είχαν και το κλείσιμο. Ήρθε λοιπόν ένα βράδυ εδώ ο Κώστας, δεν θα τον πω κύριο Μπακογιάννη, τον νιώθω δικό μου άνθρωπο, ήρθε λοιπόν εδώ και μας ρώτησε: "Τι κάνετε; Τι ανάγκες έχετε;". Του είπαμε αυτό, "Θέλουμε ένα κομμάτι πεζόδρομο". Ξέρω ότι πέρασε πολλές δυσκολίες όλη αυτή η διαδικασία, ξέρω ότι ο δήμαρχος στάθηκε παλλίκάρι. Τον ευχαριστώ. Μπακογιάννη σε αγαπάμε", κατέληξε φανερά συγκινημένη η κ.Τρυφωνίδου, η οποία είναι και η ίδια μητέρα παιδιού με νεοπλασματική ασθένεια.

Από την πλευρά του, ο κ. Μπακογιάννης τόνισε ότι "για όλους εμάς, για όλη μου την ομάδα, σήμερα μάλλον είναι από τις ωραιότερές μας μέρες στο Δήμο Αθηναίων.

Γιατί τα παιδάκια επιτέλους θα βλέπουν λιγάκι ουρανό. Να είμαστε όλοι καλά, να είμαστε όλοι γεροί", ευχήθηκε ο κ. Μπακογιάννης, ο οποίος άναψε συμβολικά τα δεκάδες λαμπιόνια του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στον νέο πεζόδρομο, μοίρασε δώρα στα παιδιά και συνομίλησε με το καθένα απ' αυτά.

Πηγή: skai.gr