Νύχτα έντασης στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής

Οι περισσότεροι από τους περίπου 100 ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί χθες βράδυ στην πλατεία Αγίου Ιωάννου, στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, αποχώρησαν σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ενώ στο σημείο παρέμειναν αστυνομικές δυνάμεις, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Λίγο πριν τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης, από τη πλατεία αποχώρησε και η τελευταία κλούβα της ΕΛ.ΑΣ.

Περί τα μεσάνυχτα σημειώθηκαν επεισόδια στην περιοχή, όταν περίπου 400 νεαροί πέταξαν μπουκάλια και πέτρες εναντίον αστυνομικών.

Με μεγάφωνα, αρχικά, η Αστυνομία προσπάθησε να απομακρύνει τους πολίτες από το σημείο, από την πλατεία Αγίου Ιωάννου. Οι Αρχές χρησιμοποίησαν και drone για να έχουν πιο καθαρή εικόνα στα γύρω στενά.

Οι συγκεντρωμένοι αντέδρασαν με συνθήματα, «έξω απ' την πλατεία η αστυνομία», με την ατμόσφαιρα να «μυρίζει μπαρούτι». Σύμφωνα με πληροφορίες, κεντρικό ρόλο στη συγκέντρωση στην περιοχή έχει η Μελίνα Αλεφαντή, δημοτική σύμβουλος Αγίας Παρασκευής, επικεφαλής της παράταξης ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Όπως τόνισε νωρίτερα χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, η πλατεία Αγίου Ιωάννου θα παραμείνει κλειστή μέχρι νεωτέρας από τις 21:00 έως τις 06:00.

πηγή: skai.gr/ΑΠΕ-ΜΠΕ