Ντούμας σε ΣΚΑΪ για την επίθεση με γκαζάκια: «Θα μπορούσαν να κινδυνεύσουν ζωές»

Για την επίθεση με γκαζάκια που δέχθηκε στην πολυκατοικία όπου διαμένει μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και την εκπομπή «Σήμερα» ο Εκπρόσωπος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών φρουρών Βασίλης Ντούμας.

Περιγράφοντας το περιστατικό, είπε ότι γύρω στις 2 και μισή τα ξημερώματα έσκασε ένας εμπρηστικός μηχανισμός συνοδευόταν από μικρό εκρηκτικό μηχανισμό και προκλήθηκε φωτιά.

«Κατέβηκαμε και ήδη ένας ένοικος έσβηνε τις φωτιες μέχρι να έρθει η πυροσβεστική υπηρεσία», συμπλήρωσε.

Όπως επισημανε ο κ. Ντούμας, δεν είχε προειδοποιήσεις, ενώ για τα κίνητρα εκτίμησε ότι πιθανότατα είναι ο δημοσιος λόγος του και η δημιουργία πανεπιστημιακής αστυνομίας.

«Και στις δυο περιπτώσεις τέθηκαν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές» σχολίασε και για την ταυτόχρονη επίθεση που δέχθηκε στο σπίτι του ο Δημήτρης Καμπουράκης.

Για τις ζημιές, ανέφερε ότι η εικόνα της εισόδου της πολυκατοικίας του είναι χειρότερη από αυτή που προβλήθηκε από το σπίτι του δημοσιογράφου. «Το ευτύχημα ήταν ότι δεν κινδύνευσαν εκατοντάδες ζωές», πρόσθεσε.

Και κατέληξε ο κ. Ντούμας λέγοντας ότι οι τρομοκρατικες ενέργειες ειναι ο, τι χειρότερο μπορεί να προκύψει. Δεν μπορείς να προσδιορίσεις τον κίνδυνο και να λάβεις μέτρα» 

Δείτε όλες τις ειδήσεις 

Πηγή: skai.gr