Ντενίση: Θα έπρεπε η κοινωνία να φροντίσει ώστε να μην γινόμαστε στόχος

Για τις νέες απειλές κατά των κατοίκων του Πεδίου του Άρεως και της ίδιας τοποθετήθηκε στον ΣΚΑΪ η Μιμή Ντενίση, η οποία στοχοποιείται σε αφίσα που κυκλοφόρησε η ομάδα που αυτοαποκαλείται «αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Αρχιτεκτονικής».

Η κα Ντενίση τόνισε ότι η κοινωνία πρέπει να φροντίσει για το Πεδίον του Άρεως ώστε να μην στοχοποιούνται οι κάτοικοι. «Να βρεθούν χώροι για όσους θέλουν να θεραπευτούν και ένα ασφαλές μέρος για αυτούς που δεν θέλουν» είπε.

Υπογράμμισε ότι τα αιτήματα των κατοίκων δεν είναι ούτε μικροαστικά, ούτε ηλίθια, αντίθετα έχουν φιλολαϊκό χαρακτήρα. «Ζητάμε ένα πάρκο που να είναι για όλο το λαό, να πηγαίνουν όλοι και να κάνουν μια βόλτα εκεί. Απλά και ουσιαστικά πράγματα που μπορεί να συμβαίνουν σε μια ευνομούμενη κοινωνία» δήλωσε.

Είπε επίσης ότι οι διεκδικήσεις των κατοίκων του Πεδίου του Άρεως δεν έχουν να κάνουν μόνο με την καλαισθησία και τον καλλωπισμό.

Αναφερόμενη στις κατηγορίες των αναρχικών περί ρατσισμού σημείωσε ότι κανένας κάτοικος και κανένας σύλλογος δεν μίλησε εναντίον των τοξικο-εξαρτημέων. «Δεν καταφερθήκαμε ποτέ εναντίον των τοξικο-εξαρτημένων, δεν καταλαβαίνω γιατί γίνεται επίθεση εναντίον μας. Νοιαζόμαστε γι’ αυτούς» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συμπλήρωσε πως οι κάτοικοι πρέπει να αντιμετωπιστούν ως άτομα που ζουν σε αυτήν την περιοχή και έχουν ανάγκη ειρήνης, ηρεμίας και ασφάλειας.

Η κα Ντενίση είπε τέλος ότι μέσα στο Πεδίον του Άρεως δεν είναι τίποτα κανονικό, ότι υπάρχει απόλυτη παραβατικότητα και ότι επειδή η χώρα βρίσκεται σε μια περίοδο κρίσης οι κάτοικοι είναι αναγκασμένοι να ζητούν τα αυτονόητα.

Πηγή: Ιωάννα Μπαζιάνα - skai.gr