Υπόθεση Novartis: Μόνο Παπαγγελόπουλος και Τουλουπάκη στο Ειδικό Δικαστήριο

Δεν παραπέμπτονται σε δίκη οι δημοσιογράφοι Κώστας Βαξεβάνης, Γιάννα Παπαδάκου, Αλέξανδρος Τάρκας και Ιωάννης Φιλιππάκης - Δεν παραπέπονται επίσης οι επίκουροι εισαγγελείς Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης

Ιωάννα Μάνδρου

Στο Ειδικό Δικαστήριο κυριολεκτικά στο παραπέντε παραπέμφθηκε ο πρώην υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη για τους πολιτικούς και δικαστικούς χειρισμούς για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα στην υπόθεση της Novartis.

Mε απόφαση του Συμβουλίου που εκδόθηκε λίγη ώρα πριν παραιτηθεί λόγω συνταξιοδότησης η ανακρίτρια Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου και άλλα μέλη του Συμβουλίου, δεν παραπέμπονται σε δίκη οι δημοσιογράφοι. Δεν παραπέμπτονται σε δίκη οι δημοσιογράφοι, όπως Κώστας Βαξεβάνης, Γιάννα Παπαδάκου, Αλέξανδρος Τάρκας και Ιωάννης Φιλιππάκης.

Επίσης οι επίκουροι εισαγγελείς Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης.

Η πρώην επικεφαλής Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη κατά πληροφορίες παραπέμπεται για κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος κατά πλειοψηφία. Ο κ. Παπαγγελόπουλος ομόφωνα παραπέμπεται για κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος και για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος επίσης ομόφωνα.