Νότια Ηλεία και Φιλιατρά «στο μάτι» του ανεμοστρόβιλου (pics-vid)

Τις πληγές της μέτρησε τις πρώτες πρωινές ώρες χθες η Νότια Ηλεία, αφού το πέρασμα της κακοκαιρίας και ο ανεμοστρόβιλος που έπληξε την περιοχή προκάλεσαν τεράστιες υλικές ζημιές σε δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες στο δήμο Ζαχάρως, δίχως ευτυχώς να κινδυνέψει ανθρώπινη ζωή.

Τεράστιες οι ζημιές και σε αγροτικές περιοχές του δήμου Φιλιατρών, με τους κατοίκους να μην μπορούν να πιστέψουν το κακό που τους βρήκε.

Ειδικότερα, στο δήμο Ζαχάρως οι πιο σοβαρές ζημιές που προκάλεσε η βραδινή θύελλα του Σαββάτου εντοπίστηκαν σε Μάκιστο και Παλαιοχώρι.

Ωστόσο, σημαντικές ζημιές προκλήθηκαν και στους δήμους Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και Αρχαίας Ολυμπίας, όπου μεγάλα τμήματά τους βυθίστηκαν στο σκοτάδι λόγω εκτεταμένων ζημιών σε δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ και έμειναν χωρίς ρεύμα όλο το βράδυ.


Τους πήρε… και τους σήκωσε!

Ιδιαίτερα στο Παλαιοχώρι Ζαχάρως, μπορούσε κανείς να δει εικόνες με ξεριζωμένα δέντρα, κολώνες της ΔΕΗ που έπεσαν, αυτοκίνητα που παρασύρθηκαν και στέγες που διαλύθηκαν.

Ο δρόμος προς την κοινότητα κλειστός, με τους κατοίκους να περιμένουν καρτερικά τις πρώτες πρωινές ώρες για να δουν τα μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας να απομακρύνουν τα δέντρα και φερτά υλικά που τους είχαν αποκόψει.

Καταγραφή ζημιών!

Από τις βραδινές ώρες που το φαινόμενο ήταν στην κορύφωσή του, τόσο ο δήμαρχος Ζαχάρως Κώστας Αλεξανδρόπουλος όσο και συνεργάτες του βρίσκονταν στις πληγείσες περιοχές πλάι στους πολίτες, όπου κατέγραφαν τις ζημιές από την κακοκαιρία και βοηθούσαν όπου υπήρχε ανάγκη με τα μηχανήματα του δήμου.


Πέραν των συνεργατών του, πλάι του βρισκόταν και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ζαχάρως Δημήτρης Κλημαντίρης, όπου ενημερωνόταν για την κατάσταση ανά περιοχή και όπου υπήρχε πρόβλημα έστελνε τους ανθρώπους της υπηρεσίας να το λύσουν.

Για το καταστροφικό πέρασμα από το δήμο Ζαχάρως μίλησε ο κ. Αλεξανδρόπουλος, τονίζοντας πως το ερχόμενο διάστημα ο δήμος θα λάβει κονδύλι που θα βοηθήσει σημαντικά στην περαιτέρω θωράκιση της περιοχής. Συγκεκριμένα είπε: «Σήμερα βρεθήκαμε και πάλι στις πληγείσες περιοχές, όπου τα συνεργεία της ΔΕΗ εργάστηκαν για την πλήρη αποκατάσταση του δικτύου της υπηρεσίας. Ευτυχώς δεν υπήρχαν πολλές ζημιές στα σπίτια. Τα καταστροφικά φαινόμενα ωστόσο δεν είχαν τα αποτελέσματα της προπέρσινης χρονιάς. Προσδοκούμε τις επόμενες μέρες να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η θωράκιση του δήμου με τα 300.000 ευρώ που εγκρίθηκαν από τον υπουργό και αναμένεται να λάβουμε. Βρισκόμαστε σε ετοιμότητα και θα βοηθήσουμε όπου αλλού χρειαστεί»

Πηγή: patris news