Νίκος Παπαϊωάννου, τέως πρύτανης του ΑΠΘ: «Δεν υπάρχει καμία κατάργηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας»

«Οι ΟΠΠΙ θα ενσωματωθούν στους ειδικούς φρουρούς και η αστυνομία θα μπαίνει στα πανεπιστήμια όταν χρειάζεται» επισήμανε ο τέως πρύτανης του ΑΠΘ

Οι ΟΠΠΙ θα ενσωματωθούν στους ειδικούς φρουρούς και η αστυνομία θα μπαίνει στα πανεπιστήμια όταν χρειάζεται επισήμανε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 1077 ο τέως πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου.

Οπως εξήγησε, ο ίδιος μένει: «Στην τελική ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η οποία τονίζει, εκτός των άλλων, ότι οι άνδρες και οι γυναίκες της πανεπιστημιακής αστυνομίας, θα προστατεύσουν καθημερινά την ασφάλεια της πανεπιστημιακής κοινότητας, μαζί με το σύνολο των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. και θα παρεμβαίνουν σε κάθε περιστατικό που απαιτείται.

Δηλαδή πολύ απλά, είτε λέγεται πανεπιστημιακή αστυνομία, γιατί επιχειρησιακά δεν ανήκει στον Πρύτανη, και πολύ ορθώς ανήκει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Όμως, η οποιαδήποτε δράση της, αυτό που είπε ο κ. Μηταράκης, είναι αλήθεια, ότι θα πρέπει να είναι σε συνεργασία, το λέει ο νόμος, με την επιτροπή ασφαλείας του πανεπιστημίου. Έχουμε τα τέσσερα πανεπιστήμια, για στα τέσσερα πανεπιστήμια μόνον υπάρχει πανεπιστημιακή αστυνομία, επιτροπή ασφαλείας, που προΐσταται ο πρύτανης.

Άρα, αν οργανικά, εντός του Σώματος που λέγεται Ελληνική Αστυνομία, θα ανήκει ή δεν θα ανήκει στους ειδικούς φρουρούς, θα είναι ή δεν θα είναι ανεξάρτητο Σώμα, θα ανήκει στην ΟΠΚΕ, θα ανήκει στην Τροχαία, ή δεν ξέρω ποια τμήματα είναι, η ουσία είναι ότι βεβαίως και όλα αυτά τα παιδιά που προσελήφθησαν δεν μπορούν να κάνουν τους θυρωρούς και δεν κάναν τους θυρωρούς».

Απαντώντας στην επισήμανση του δημοσιογράφου ότι προσελήφθη κόσμος που πλέον απασχολείται αλλού, ο τέως πρύτανης του ΑΠΘ, υπογράμμισε:

«Το επιχειρησιακό δεν είναι δικό μας. Ομως, εν κατακλείδι πιστεύω, με βάση τις τελευταίες, γιατί από εκεί ξεκίνησε η όλη κουβέντα, με τις τελευταίες ανακοινώσεις, τόσο του υπουργού του κ. Μηταράκη, όσο και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, δεν υπάρχει καμία κατάργηση της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Τώρα, πως και τι, δεν είναι δική μου δουλειά, ούτε μου πέφτει λόγος να σχολιάσω το...ντεσού της όλης ιστορίας».

Πηγή: skai.gr