Νίκη Μπακογιάννη σε ΣΚΑΪ: Και εγώ ήμουν θύμα παρενόχλησης από παράγοντα

Ήμουν και εγώ θύμα παρενόχλησης από παράγοντα ανέφερε μεταξύ άλλων η ολυμπιονίκης του άλματος εις ύψος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ για τη δική της τραυματική εμπειρία μετά τον σάλο με την καταγγελία της ολυμπιονίκη της ιστιοπλοΐας Σοφία Μπεκατώρου για σεξουαλική κακοποίηση.

Όπως η ίδια είπε με αφορμή ένα τηλεφώνημα που δέχτηκε από δημοσιογράφο για την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου αποκάλυψε και εκείνη την ενόχληση που δέχτηκε από παράγοντα της ομοσπονδίας. 

«Με ρώτησε κάποια πράγματα (η δημοσιογράφος) και λέω και εμένα μου έχει συμβεί μία παρενόχληση όταν ήμουνα ακριβώς μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 96 από κάποιον πρώην παράγοντα του ΣΕΓΑΣ. Τον είχα συναντήσει κάποια στιγμή σε μία εκδήλωση και μου πρότεινε να συναντηθούμε να πιούμε ένα καφέ και να μιλήσουμε για τον αθλητισμό και πήγα μαζί και εκεί συνειδητοποίησα ότι είχε κάτι άλλο στο μυαλό του και σηκώθηκα και έφυγα δεν έδωσα συνέχεια».

Η ίδια τόνισε πως τόσο στην δική της περίπτωση όπως και στην περίπτωση της Μπεκατώρου η παρενόχληση συνέβη από άτομα που κατείχαν εξουσία. 

Σημειώνεται ότι ακολούθησαν οι αποκαλύψεις κι από άλλες αθλήτριες για ανάλογες περιπτώσεις που έχουν βιώσει από παράγοντες που είχαν ή έχουν σχέση με τον ελληνικό αθλητισμό και από πλήθος θυμάτων που καταγγέλλουν σεξουαλικές παρενοχλήσεις και κακοποιήσεις σε άλλους χώρους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέσω του χάσταγκ #ΜετηνΣοφία.

Πηγή: skai.gr