Νέο Ηράκλειο: Νεκρός ηλικιωμένος έπειτα από διάρρηξη στο σπίτι του - Η μαρτυρία της συζύγου του

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο 95χρονος λίγο πριν τις 13:00 κάλεσε στο κέντρο της άμεσης δράσης υποστηρίζοντας πως διαρρήκτες έχουν μπει στο σπίτι του

Ρεπορτάζ Μάκης Συνοδινός

Νεκρός βρέθηκε ηλικιωμένος σε διαμέρισμα στο Νέο Ηράκλειο από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης αφού προηγουμένως είχε καταγγείλει στο τηλεφωνικό κέντρο της ΕΛΑΣ διάρρηξη στο σπίτι του.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο 95χρονος λίγο πριν τις 13:00 κάλεσε στο κέντρο της άμεσης δράσης υποστηρίζοντας πως διαρρήκτες έχουν μπει στο σπίτι του. Άμεσα αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο, και εντόπισαν τον ηλικιωμένο νεκρό, ενώ η 90χρονη σύζυγός του βρισκόταν δίπλα του.

Άμεσα ενημερώθηκε το ΕΚΑΒ, αλλά ήταν αργά για τον 95χρονο.

Στην κατάθεση που έδωσε η ηλικιωμένη στους αστυνομικούς υποστήριξε πως δύο τουλάχιστον διαρρήκτες είχαν μπει στο σπίτι, αλλά δεν πείραξαν τους ηλικιωμένους. Μάλιστα όταν αντιλήφθηκαν πως ο 95χρονος τηλεφώνησε στο 100 τότε τράπηκαν σε φυγή.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ο οποίος εξέτασε τη σορό του 95χρονου, ο ηλικιωμένος πέθανε από παθολογικά αιτία, πιθανόν από τον τρόμο που πήρε με το περιστατικό.

Με δάκρυα στα μάτια, η 90χρονη εξιστόρησε στους αστυνομικούς της άμεσης δράσης τα δραματικά λεπτά που πέρασαν τόσο αυτή όσο και ο ηλικιωμένος σύζυγος της όσο διαρρήκτες  είχαν εισβάλει στο σπίτι τους.

«Έψαχναν το σπίτι και ο (λέει το όνομα του συζύγου της) τους φώναζε να φύγουν. Αυτοί δεν άκουγαν συνέχισαν να ψάχνουν για λεφτά . Τότε ο (αναφέρει το όνομα του συζύγου της) τηλεφώνησε στο 100 και όταν τον άκουσαν αυτοί έφυγαν».

Στην ερώτηση των αστυνομικών αν τους χτύπησαν ή τους έδεσαν η ηλικιωμένη απάντησε πως όχι.
 

Πηγή: skai.gr