Νέο ΦΕΚ: Με rapid test οι ανήλικοι 12-17 ετών στους εσωτερικούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας

Μέσα στις επόμενες ώρες το αργότερο μέχρι το πρωί της Τρίτης (14/9) θα λυθεί η ασάφεια που προέκυψε σχετικά με το αρχικό ΦΕΚ για τα μετρα για τους ανεμβολίαστους και την είσοδο στον εσωτερικό χώρο εστιάσης και ψυχαγωγίας, των ανηλικών 12έως 17 ετών.

Σύμφωνα με το αρχικό ΦΕΚ, τα παιδιά άνω των 12 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει από κορωνοϊό δεν θα μπορούν να μπουν σε κλειστούς χώρους εστίασης, κάτι που ισχύει από αύριο για τους ενήλικους. 

Το μέτρο αφορά εστιατόρια, καφέ, ίντερνετ καφέ, κυλικεία και αναψυκτήρια μεταξύ άλλων, όπου ενήλικοι ανήλικοι από 12 ετών και άνω πρέπει να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης, που εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως 180 ημέρες. 

Στις επιχειρήσεις εστίασης που παρέχουν υπηρεσίες εστίασης σε εσωτερικό χώρο και θα ισχύουν αυτά τα μέτρα περιλαμβάνονται και καταστήματα εντός στοών, κλειστών εμπορικών κέντρων και υπεραστικών σταθμών. 

Σε ό,τι αφορά στους ανήλικους 5-11 ετών, για την είσοδό τους σε αυτές τις επιχειρήσεις μπορούν να προσκομίζουν δήλωση self test τελευταίου 24ώρου, από γονέα ή κηδεμόνα, του οποίου η φυσική παρουσία δεν απαιτείται.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, πλέον θα υπάρξει τροποποιητικό ΦΕΚ στο οποίο θα διευκρίνίζεται  ότι οι ανήλικοι 12 έως 17 ετών θα μπορούν να μπαίνουν στον εσωτερεικό χώρο των καταστήματα της εστίασης, με rapid test 48 ωρών.

Ενδεικτικό, έιναι και ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος σε ανάρτηση του στα social,me ραπιδ αναφερόταν στα ίδια μέτρα, λέγοντας όμως ότι οι νέοι 12 με 17 ετών μπορούν να μπαίνουν στα καταστήματα εστίασης και με rapid test 48 ωρών.

Πηγή: skai.gr