Νεκρός ο Σήφης Βαλυράκης- Τα αίτια της τραγωδίας (vid)

"Η σορός βρέθηκε σε αυτό ακριβώς το σημείο."

Εθελοντής διασώστης δείχνει το σημείο όπου βρέθηκε η σορός του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, Σήφη Βαλυράκη, στο Πεζονήσι στην Ερέτρια. 
Το σκάφος του βρέθηκε προσαραγμένο σε βράχια με αναμμένη μηχανή ανάμεσα στην Αγία Τριάδα και το Ασπρονήσι.

Η βάρκα βρέθηκε στο ένα μίλι ανάμεσα στο νησί Παπανικολάου ή Αγία Τριάδα με Ασπρονήσι. 

Το μεσημέρι της Κυριακής ο πρώην υπουργός παίρνει το φουσκωτό του από το λιμάνι της Ερέτριας και βγαίνει μόνος για υποβρύχιο ψάρεμα. 

Το πιθανότερο σενάριο που εξετάζουν οι αρχές θέλει τον πρώην υπουργό να χάνει τις αισθήσεις του και να πέφτει με το κεφάλι στην θάλασσα. 

Φαίνεται ότι δεν έχει περάσει στο χέρι του το σύστημα απενεργοποίησης της μηχανής και το σκάφος του συνεχίζει την πορεία του ακυβέρνητο. 
Η σύζυγος του 77χρονου πολιτικού ενημερώνει τις αρχές στις 5 το απόγευμα. Αμέσως χτυπά συναγερμός και ξεκινά μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού, με πλωτά σκάφη, ελικόπτερα και δύτες. 

Πρώτα εντοπίζεται το φουσκωτό του Σήφη Βαλυράκη στην Αγία Τριάδα, με εξοπλισμό υποβρύχιας αλιείας και οι έρευνες επικεντρώνονται εκεί.

Λίγο μετά τις 8 το βράδυ όμως το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ εντοπίζεται χωρίς τις αισθήσεις του από ιδιώτη στο Πεζονήσι ένα μίλι μακριά με χτύπημα στο κεφάλι και ακρωτηριασμένο ένα δάκτυλο του αριστερού χεριού. 

Οι αρχές δεν αποκλείουν να χτυπήθηκε από την προπέλα του δικού του σκάφους.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου διαπιστώθηκε θάνατός του. 

“Ο Σήφης ήταν ένας ξεχωριστός, ένας ακέραιος, ένας γενναίος άνθρωπος. Δεν έπαψε ούτε μία στιγμή να έχει ενδιαφέρον για την πατρίδα για τους ανθρώπους για την κοινωνική δικαιοσύνη.” Αναφέρει ο Τ/Φ Μιλτιάδης Παπαιωάννου, πρώην υπουργός.

Η είδηση του ξαφνικού θανάτου του Σήφη Βαλυράκη προκάλεσε θλίψη στον πολιτικό κόσμο. Συλλυπητήρια μηνύματα στην οικογένεια του απέστειλαν όλα τα κόμματα.

Πηγή: skai.gr