Νεκρή από κορωνοϊό 60χρονη σε αδελφότητα-προπύργιο αρνητών στη Θεσσαλονίκη

Μια 60χρονη γυναίκα, μέλος αδελφότητας στην ανατολική Θεσσαλονίκη, έχασε τη ζωή της από κορωνοϊό την Πέμπτη.

Σύμφωνα με το GRTimes, το νέο θύμα της πανδημίας φέρεται να ανήκε σε μία από τις “σκληροπυρηνικές” αδελφότητες γυναικών στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, εκεί όπου τα ποσοστά των ανεμβολίαστων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, αγγίζουν το 80-90%.

Μάλιστα, στη συγκεκριμένη κοινότητα είναι όλοι ανεμβολίαστοι, ενώ αρνούνται πεισματικά να δεχθούν ιατρική βοήθεια, τουλάχιστον εκτός αυτής ή να μεταφερθούν σε νοσοκομείο.

Για τον θάνατο της γυναίκας, η οποία  άγνωστο παραμένει για πόσο καιρό νοσούσε από κορωνοϊό, ειδοποιήθηκε χθες και η Αστυνομία η οποία μετέβη στο σημείο και κατέγραψε το περιστατικό.

Άγνωστο πόσες νοσούν – “Κλειστές οι πόρτες” στον ΕΟΔΥ

Το φαινόμενο των αρνητών μοναχών τείνει να λάβει μορφή “εκρηκτικού κοκτέιλ διασποράς” στη Βόρεια Ελλάδα, που θεωρείται περιοχή “προπύργιο” των αντιεμβολιαστών, με τελευταίο και χαρακτηριστικό παράδειγμα την “παλαιά αδελφότητα” της Μονής Εσφιγμένου στο Άγιο Όρος, όπου αν και υπήρχε μεγάλη διασπορά αρνούνταν την ιατρική βοήθεια.

Μάλιστα, αυτό που προκαλεί ιδιαίτερο προβληματισμό είναι το γεγονός πως, αν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι  νοσούν με κορωνοϊό και άλλες γυναίκες, η αδελφότητα αρνείται να συνεργαστεί τόσο με τον ΕΟΔΥ όσο και με την Πολιτική Προστασία, η οποία είναι αρμόδια να αναλάβει την ιχνηλάτηση, προκειμένου να εντοπιστούν στενές επαφές και να διερευνηθεί η τυχόν διασπορά στην κοινότητα.

Υγειονομικές πηγές υπογράμμισαν χαρακτηριστικά στο GRTimes.gr πως είναι άγνωστη η κατάσταση που επικρατεί εντός της αδελφότητας, καθώς δεν υπάρχει καμία ενημέρωση. Τονίζουν μάλιστα πως το γεγονός αυτό δεν προκαλεί “έκπληξη”, καθώς και σε άλλες περιπτώσεις συρροής κρουσμάτων, υπήρξαν “σκληροπυρινικες” μόνες που δεν ενημέρωναν, ούτε καν τον ΕΟΔΥ.

Πηγή: GR TIMES