Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Οι 15 πρώτοι που θα καταθέσουν στο ανθρωποκτονιών

Σε εξέλιξη βρίσκεται τριπλή έρευνα για τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα μέσα σε τρία χρόνια που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Την υπόθεση έχει αναλάβει το τμήμα ανθρωποκτονιών της ΓΑΔΑ και σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ τις επόμενες ημέρες θα καταθέσουν περίπου 15 άτομα για την υπόθεση.

Πρόκειται κατά κύριο λόγο για γιατρούς, δύο από νοσοκομείο της Πάτρας και τρεις από νοσοκομείο της Αθήνας όπου είχαν νοσηλευτεί τα παιδιά.

Επίσης θα καταθέσουν οι τρεις ιατροδικαστές, δύο από την Αθήνα και μία από την Πάτρα, που έκαναν τις ιατροδικαστικές εκθέσεις για τους θανάτους των παιδιών.

Οι αρχές ερευνούν αν υπήρχε γονιδιακό πρόβλημα στα παιδιά στο οποίο οφείλονται οι θάνατοί τους. Εάν δεν επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο, τότε η έρευνα θα πάρει άλλη τροπή.

Οι έμπειροι αστυνομικοί θα ελέγξουν την κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Υπενθυμίζεται ότι το 2019 έχασε τη ζωή του το 3,5 ετών παιδί της οικογένειας, το 2021 το 7 μηνών βρέφος και πριν από λίγες ημέρες η Τζορτζίνα, το τρίτο κορίτσι 9 ετών.

Εντός του Φεβρουαρίου –το αργότερο στις αρχές Μαρτίου, αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων που έχουν ζητηθεί για την 9χρονη με τις αρχές να ευελπιστούν ότι θα ρίξουν φως στην υπόθεση.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» για την υπόθεση, εξήγησε ότι ο εισαγγελέας Εφετών Πάτρας έστειλε τον φάκελο στην αστυνομία για περαιτέρω διερεύνυση, καθώς κάτι ξενίζει. «Η αστυνομία θα κινηθεί με μεγάλη προσοχή γιατί υπάρχει μια οικογένεια, η οποία έχει χάσει τρία κοριτσάκια, αλλά το γεγονός ότι έχει συμβεί αυτό και είναι κάτι εξαιρετικά σπάνιο, ξενίζει», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Πάκος: Aνατέθηκε στο ανθρωποκτονιών η έρευνα γιατί «υπάρχουν κάποια κενά»

Μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» ο Δημοσθένης Πάκος πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων Αθήνας εξήγησε ότι η υπόθεση ανατέθηκε στο ανθρωποκτονιών διότι υπάρχουν κάποια κενά.

Καθώς η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης ζήτησε από όλους να είναι πολύ προσεκτικοί στις εκτιμήσεις τους και να περιμένουν κάποιες εβδομάδες να διεκπεραιώσουν τη δουλειά τους οι συνάδελφοί του.

Ιατροδικαστής Λέων: Ο αιφνίδιος θάνατος δεν συνδέεται με την κυρίως ασθένεια

Από την πλευρά του, ο έμπειρος ιατροδικαστής και πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρίας Γρηγόρης Λέων, εξήγησε την ίδια εκπομπή ότι οι συνάδελφοί του έχουν χαρακτηρίσει «αιφνίδιο» το θάνατο, δηλαδή δεν μπορούν να τον συνδέσουν με την κυρίως ασθένεια. Μια εξήγηση θα μπορούσε να είναι εάν είχαν κοινό καρδιολογικό πρόβλημα και τα τρία παιδιά, ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση ακούγεται ότι είχαν διαφορετικά καρδιολογικά προβλήματα.

Ο κ. Λέων πρόσθεσε ότι θα έπρεπε ήδη να έχει διερευνηθεί στην υπόθεση εάν υπάρχει κοινό γενετικό υπόβαθρο « αλλά έστω στον τρίτο θάνατο, ένα από τα ενδεχόμενα που πρέπει να ερευνήσουμε είναι εάν υπάρχει κάποια συγγενής ανωμαλία, όπως λέμε, κοινή για όλα τα παιδιά».

Πηγή: skai.gr