Κλείσιμο

Τι βρέθηκε στο τάμπλετ της Τζωρτζίνας - Το συνδεδεμένο e-mail

Τα πρώτα ευρήματα των αστυνομικών αρχών από το τάμπλετ της μικρής Τζωρτζίνας το οποίο αφαίρεσαν από τον τάφο της 9χρονης, φέρνει στο φως η εφημερίδα Πελοπόννησος.

Στις πρώτες έρευνες στην ηλεκτρονική συσκευή δεν βρέθηκε κάτι το ενοχοποιητικό, αλλά μόνο επεισόδια τηλεοπτικών σειρών και ένα e-mail στο οποιό έχουν ήδη πρόσβαση οι αρχές.

Ειδικότερα σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο τάμπλετ βρέθηκαν:

  • Ένα βίντεο της δημοφιλούς παιδικής σειράς «Πέππα το Γουρουνάκι».
  • Ένα βίντεο από το γνωστό τηλεοπτικό σίριαλ «Παρά πέντε».
  • Ένα βίντεο με πρωταγωνιστή τον γνωστό κωμικό Μάρκο Σεφερλή.

Οι έρευνες συνεχίζονται με τις αρχές να «ξεσκονίζουν» το τάμπλετ για τυχόν αναζητήσεις για κεταμίνη ή άλλες επικίνδυνες ουσίες και άλλα στοιχεία, που θα μπορούσαν να ρίξουν ακόμα περισσότερο φως στην υπόθεση.

Το τάμπλετ ήταν συνδεδεμένο με λογαριασμό e-mail της Ρούλας Πισπιρίγκου στον οποίο έχουν ήδη πρόσβαση οι αρχές.

Για τις έρευνες μίλησε το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής. Τόνισε ότι στο «μικροσκόπιο» βρίσκονται τα τηλέφωνα της Ρούλας Πισπιρίγκου και το τάμπλετ της Τζωρτζίνας, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έκανε αναζητήσεις για κεταμίνη ή κάποια άλλη ουσία. Επίσης, θα εξεταστούν όλες οι κλήσεις της Πισπιρίγκου, πριν και μετά το θάνατο του κάθε παιδιού.

Πολύ σύντομα οι απαντήσεις για Ίριδα και Μαλένα

Αστοχία στην ερμηνεία των ευρημάτων και όχι στα ίδια τα ευρήματα των αρχικών ιατροδικαστικών ερευνών στα πρώτα παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη, έκανε λόγο η Άννα Μαστοράκου πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» για τις νέες ιατροδικαστικές έρευνες που γίνονται για τη Μαλένα και την Ίριδα με εισαγγελική εντολή.

Εξήγησε ότι για την Μαλένα στην ερμηνεία αναφέρεται ηπατική ανεπάρκεια που αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να σταθεί, ενώ στην Ίριδα υπήρχε αγενεσία φλεβόκομβου στην ιστολογική και προστέθηκε το πνευμονικό οίδημα γιατί υπήρχε αυτή η αιτιολογία.

Από την πλευρά της, η ιατροδικαστής Άννα Ράζου ανέφερε ότι για την μικρή Ίριδα έχει αποκλειστεί ο θάνατος από παθολογικά αίτια ενώ για την Μαλένα είμαστε «πάρα πολύ κοντά για να δοθούν απαντήσεις» για το είδος του θανάτου της.

«Πιστεύω τις επόμενες ημέρες θα έχουμε και ανακοινώσεις επίσημες από την επιτροπή του κ. Καρακούκη», τόνισε η κ. Ράζου.

Πηγή: skai.gr