Νέα Σμύρνη: Δύο νέες συλλήψεις για την επίθεση στον αστυνομικό

Σε δύο νέες συλλήψεις ατόμων που εμπλέκονται στον ξυλοδαρμό του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη, προχώρησε η Αντιτρομοκρατική. Πρόκειται για έναν 22χρονο Έλληνα και έναν 23χρονο με καταγωγή από Αλβανία. Σύμφωνα με πληροφορίες ταυτοποιηθήκαν μέσα από διαλόγους στα social media.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 4 συλλήψεις συνολικά για την υπόθεση της επίθεσης κατά αστυνομικού.

Οι δύο συλληφθέντες κατηγορούνται ότι ήταν μέσα σε αυτούς που πήραν μέρος στα επεισόδια, τα οποία κατέληξαν στον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού. Φέρεται να ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο και να είναι μέλη αναρχικής ομάδας με δράση. Ο 23χρονος φέρεται να ανήκε στην ομάδα που ενεπλάκη στην επίθεση στο γραφείο του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Οι άλλοι δύο, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες και εμπλέκονται στον ξυλοδαρμό του αστυνομικού, είναι ένας 30χρονος Ελληνο-ιρακινός, ο φερόμενος ως δράστης που έριξε από τη μηχανή τον αστυνομικό της Ομάδας "Δράση", και ένας 22χρονος με καταγωγή από Αλβανία που συμμετείχε στον άγριο ξυλοδαρμό του αστυνομικού.

Σε βάρος του 22χρονου ασκήθηκε δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Στον ανακριτή παραπέμφθηκαν και οι υπόλοιποι συλληφθέντες από τα επεισόδια στη νέα Σμύρνη, όπου ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν τις επόμενες ημέρες. Σε βάρος τους ασκήθηκε δίωξη κατά περίπτωση για τα κακουργήματα της έκρηξης, της κατοχής εκρηκτικών υλών και της απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, καθώς και για τέσσερα πλημμελημάτων (επικίνδυνη σωματική βλάβη, εξύβριση, διατάραξη κοινής ειρήνης, οπλοφορία και οπλοχρησία).
 

Πηγή: skai.gr