Νέα Ιωνία: Συνελήφθη 33χρονος για 11 ληστείες και 13 κλοπές

Συνελήφθη στη Νέα Ιωνία, από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, 33χρονος που κατηγορείται για ληστείες κατά συρροή, κλοπές δικύκλων κατ' εξακολούθηση, απειλή, εξύβριση και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και εξαρτησιογόνων ουσιών.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, ο 33χρονος, τουλάχιστον από τα τέλη του περασμένου Απριλίου, λήστευε περίπτερα και έκλεβε μοτοσυκλέτες, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ειδικότερα, έχουν εξιχνιαστεί 11 ληστείες και 13 κλοπές.

Ως προς τον τρόπο δράσης, ο κατηγορούμενος πήγαινε με μηχανή κοντά σε περίπτερα, όπου παρακολουθούσε τα υποψήφια θύματά του. Στη συνέχεια πλησίαζε πεζός σε αυτά, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, ενώ κρατούσε τσάντα διανομέα φαγητού. Με την απειλή αυτοσχέδιου ομοιώματος όπλου που είχε κατασκευάσει ο ίδιος, αφαιρούσε τις εισπράξεις, ενώ χαρακτηριστικό της δράσης του ήταν το γεγονός ότι επέλεγε ως θύματά του μόνο γυναίκες.

 Ο κατηγορούμενος χρησιμοποιούσε μοτοσυκλέτες τις οποίες έκλεβε, ενώ μετά τη διάπραξη των ληστειών, τις εγκατέλειπε.

Σε αστυνομική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ρουχισμός που φορούσε κατά τη διάπραξη των ληστειών και των κλοπών, 2 κράνη μοτοσικλέτας και αυτοσχέδιο ομοίωμα όπλου.

   Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή: skai.gr