Νέα επεισόδια στην Κυψέλη - Μολότοφ κατά αστυνομικών

Νέα επεισόδια στην Κυψέλη το βράδυ του Σαββάτου, όταν αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν με πέτρες και ξύλα, σε δύο σούπερ μάρκετ και έσπασαν τις τζαμαρίες τους. Προκάλεσαν παράλληλα φθορές και σε ένα ΑΤΜ, καθώς και σε ένα σταθμευμένο όχημα του ενός καταστήματος στην ίδια περιοχή.

Τα ίδια άτομα πέταξαν μια βόμβα μολότοφ σε μηχανή της ΔΙΑΣ, χωρίς να τραυματιστεί κάποιος αστυνομικός. Έως αυτή την ώρα δεν έχει γίνει κάποια προσαγωγή.

Λίγο νωρίτερα, είχαν συγκεντρωθεί περίπου 1.000 άτομα, σύμφωνα με την εκτίμηση της Αστυνομίας, στην πλατεία Αγίου Γεωργίου και έκαναν πορεία στην περιοχή.

Η συγκέντρωση είχε προγραμματιστεί για τις 7 το απόγευμα με αφορμή τα επεισόδια και τις συλλήψεις που έγιναν τα ξημερώματα. Υπήρχαν αστυνομικά μπλόκα γύρω από το αστυνομικό τμήμα καθώς κοντά στο σημείο, επί της οδού Θήρας, κινούνταν 400 άτομα τα οποία διασκορπίστηκαν. Η αστυνομική δύναμη έκανε χρήση χημικών.

Υπενθυμίζεται, ότι τα ξημερώματα συγκεντρώθηκαν, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, περίπου 250 άτομα, στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, τα οποία επιτέθηκαν σε αστυνομικές δυνάμεις. Η Αστυνομία προχώρησε στη συνέχεια σε 37 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 5 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Δίωξη για τέσσερα πλημμελήματα άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των πέντε ατόμων που συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Παρασκευής κατά τη διάρκεια επεισοδίων στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη.


skai.gr - AΜΠΕ