Νέα δίωξη κατά Δημήτρη Λιγνάδη για βιασμό

Της Ιωάννας Μάνδρου

Νέα συμπληρωματική δίωξη ασκήθηκε από τις εισαγγελικές αρχές σε βάρος του προσωρινά κρατούμενου στις φυλακές της Τρίπολης, γνωστού σκηνοθέτη και ηθοποιού Δημήτρη Λιγνάδη, μετά από νέα, τρίτη κατά σειρά, μήνυση σε βάρος του για βιασμό.

Η μήνυση κατατέθηκε στην ανακρίτρια που χειρίζεται το φάκελο της υπόθεσης από ενήλικο σήμερα άνδρα, που κατήγγειλε βιασμό του πριν από λίγα χρόνια, το 2018, στο σπίτι του Δημήτρη Λιγνάδη.

Η νέα μήνυση προκάλεσε νέα δίωξη σε βάρος του σκηνοθέτη ο οποίος αρνείται όχι μόνον τον βιασμό, αλλά και τη γνωριμία του με το φερόμενο ως θύμα και ζητά την κατ αντιπαράσταση εξέταση τους.

Η νέα δίωξη ασκήθηκε μετά από απολογία που ελήφθη στις φυλακές της Τρίπολης από τον προσωρινά κρατούμενο σκηνοθέτη, ενώ πληροφορίες αναφέρουν, πως στην ανακρίτρια υπάρχει και άλλη καταγγελία για σεξουλαικής φύσεως κακοποίηση σε βάρος του  Λιγνάδη η οποία και αξιολογείται.

Πάντως οι εισαγγελικές αρχές που χειρίζονται τον ορυμαγδό των καταγγελιών, κυρίως από το χώρο του θεάτρου, για σεξουαλικές κακοποιήσεις και παρενοχλήσεις πάσης φύσεως, αναμένεται το αργότερο ως το τέλος της εβδομάδος να προχωρήσουν σε κλήση για παροχή εξηγήσεων σε γνωστό και δημοφιλή ηθοποιό, ο οποίος μετρά δύο καταγγελίες για απόπειρα βιασμού και μία για βιασμό.

Η κλήση για εξηγήσεις στις εισαγγελικές αρχές θα αποσταλεί εντός των ημερών, ενώ ο ίδιος αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία του.