Πύρινη κόλαση στη Νέα Αγχίαλο: Αποκλείστηκε η περιοχή της αποθήκης πυρομαχικών - Απομακρύνθηκαν F-16 από την 111 Πτέρυγα Μάχης

Εντολή εκκένωσης σε 11 περιοχές - Ακόμη και με πλωτά μέσα μεταφέρθηκαν πολίτες από τη Νέα Αγχίαλο στον Βόλο - Ζημιές σε πολύ μεγάλη απόσταση από το ωστικό κύμα των εκρήξεων

Το απόλυτο σκηνικό της πύρινης κόλασης βιώνουν από το μεσημέρι της Πέμπτης οι κάτοικοι στην περιοχή της Νέας Αγχιάλου, καθώς οι φλόγες έφτασαν ως τα σπίτια τους και τις επιχειρήσεις τους. Σε κλοιό φωτιάς βρέθηκε και η αποθήκη πυρομαχικών, με αλλεπάλληλες μεγάλες εκρήξεις να συγκλονίζουν ολόκληρη την περιοχή, προκαλώντας υλικές ζημιές από το ωστικό κύμα και τον κίνδυνο για σοβαρούς τραυματισμούς.

Μεγάλο κίνδυνο διέτρεξε και η 111 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν τιτάνιο αγώνα προκειμένου να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από τις εγκαταστάσεις. Για προληπτικούς λόγους, εκκενώθηκε τμήμα του στρατοπέδου και μεταφέρθηκαν τα F-16 Block σε άλλες μονάδες, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, το μέτωπο της φωτιάς, νωρίς το βράδυ της Πέμπτης είχε αντίθετη πορεία από την περιοχή που βρίσκεται η 111 Πτέρυγα Μάχης, Κατευθυνόμενο προς τις Μικροθήβες.

Την Πέμπτη το βράδυ, δόθηκε εντολή για εκκένωση της περιοχής Καραμπά, που βρίσκεται η αποθήκη πυρομαχικών, σε μία ακτίνα τριών χιλιομέτρων.

Νωρίτερα από το 112 είχαν σταλεί απανωτά μηνύματα σε κατοίκους της περιοχής να εκκενώσουν προς ασφαλείς περιοχές. Ειδικότερα οι κάτοικοι των περιοχών Στουπί, Βελανιδιά, Μάραθο, Κριθάρια, Σώρο, Χρυσή Ακτή Παναγιάς και Άγιο Γεώργιο Βόλου ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 να εκκενώσουν τους οικισμούς τους και να κατευθυνθούν προς Βόλο.

Νέο 112 για Κόκκινα και Περίβλεπτο

Εκκενώνονται οι οικισμοί Κόκκινα και Περίβλεπτο Βόλου. Οι κάτοικοι ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 να εκκενώσουν τις περιοχές και να κατευθυνθούν προς Βελεστίνο Βόλου. Ειδικότερα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Κόκκινα και Περίβλεπτο εκκενώστε τώρα προς Βελεστίνο. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

 

Παράλληλα οι κάτοικοι της Νέας Αγχιάλου ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 να εκκενώσουν την περιοχή και να κατευθυνθούν προς Αλμυρό.

Ακόμη, μήνυμα μέσω του 112 έλαβαν και οι κάτοικοι της περιοχής Καστράκι προκειμένου να εκκενώσουν τον οικισμό και να κατευθυνθούν προς Μικροθήβες Βόλου.

Επιπρόσθετα οι κάτοικοι των οικισμών Κόκκινα και Περίβλεπτο Βόλου ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 να εκκενώσουν τις περιοχές και να κατευθυνθούν προς Βελεστίνο Βόλου.

Δραματικές ήταν οι στιγμές και στο λιμάνι της Νέας Αγχιάλου, απ'όπου σχεδόν 130 άτομα μεταφέρθηκαν με φουσκωτά στον Βόλο.

Συγκεκριμένα στελέχη του λιμενικού έχουν αναλάβει την επιβίβαση πολιτών στα σκάφη ιδιωτών, τα οποία αυτή την ώρα έχουν συγκεντρωθεί στο λιμάνι. Οι πολίτες μεταφέρθηκαν στο λιμεναρχείο του Βόλου για καταμέτρηση και εν συνεχεία στο Εκθεσιακό Κέντρο του Βόλου. Τρία περιπολικά σκάφη του λιμενικού, δύο ρυμουλκά και 22 ιδιωτικά σκάφη, έχουν μεταφέρει ήδη 130 άτομα από τη Νέα Αγχίαλο στον Βόλο.

Πηγή: skai.gr