Ναύπακτος: Εξαφανίστηκαν τα οστά του Στρατηγού Τζαβέλλα! Επιστράτευση γνωστού ιατροδικαστή (video)

Ναύπακτος: Εξαφανίστηκαν τα οστά του Στρατηγού Τζαβέλλα! Επιστράτευση γνωστού ιατροδικαστή (video)

Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Ναυπάκτου η εξαφάνιση των οστών του Στρατηγού Τζαβέλλα από τον τάφο του! 

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα του nafpaktianews, η οικογένεια του Ευεργέτη-Στρατηγού έφερε στη Ναύπακτο τον γνωστό και έμπειρο Ιατροδικαστή Φίλιππο Κουτσιαύτη προκειμένου να κάνει αυτοψία και να εξακριβώσει το τι έχει συμβεί με τα οστά του στο ανοιγμένο μνημείο που είχε βρεθεί στο Κοιμητήριο του Αγίου Στεφάνου.

Σύμφωνα με τα όσα διαπίστωσε ο ίδιος, φαίνεται να έχουν γίνει σκαπτικές εργασίες εντός του μνήματος και να έχουν αφαιρεθεί τα οστά του Στρατηγού. Μάλιστα σημείωσε ότι και επιχειρήθηκε ανθρώπινη παρέμβαση και στα οστά της συζύγου του χωρίς ωστόσο να λείπει κάτι. Για την ιστορία να επισημάνουμε ότι ο Στρατηγός και Ευεργέτης της Ναυπάκτου Λάμπρος Τζαβέλλας πέθανε το 1959, ενώ η γυναίκα του Λεοπολδίνη 20 χρόνια μετά.

Ο δήμος Ναυπακτίας, από την πρώτη στιγμή που μαθεύτηκε το γεγονός σε συνεργασία με την οικογένεια Τζαβέλλα, θα κάνουν όλα τα δέοντα προκειμένου να χυθεί άπλετο φως στην μυστηριώδη όπως εξελίσσεται υπόθεση, ενώ αναμένεται με τη σειρά του να αποκαταστήσει και την εικόνα του μνημείου, αφού είναι υποχρέωσή του ως Ευεργέτη της πόλης να διατηρείται σε άριστη εικόνα. Μια εικόνα που ομολογουμένως δεν είχε όλα αυτά τα χρόνια. Να σημειωθεί, ότι ο τάφος ήταν οικογενειακός και φιλοξενούσε εκτός από τον ίδιο τον Στρατηγό και τη σύζυγό του.

Κανείς δεν μπορεί να βλάψει το Στρατηγό ήταν η δήλωση του απογόνου του Κων/νου Τζαβέλλα. Δεν γνωρίζω το σκοπό της ενέργειας αυτής, αλλά η υστεροφημία αυτού του ανθρώπου δεν μπορεί να βλαφτεί. Είναι πολύ εύκολο να στενοχωρείς ανθρώπους, πολύ δύσκολο να τους ευχαριστείς δήλωσε με νόημα ο Κωνσταντίνος Τζαβέλλας.

Ο Λάμπρος Τζαβέλας ή Τζαβέλλας (Σούλι, 1745 - 1795) ήταν αρχηγός της φάρας (πατριάς) των Τζαβελαίων, Ελληνικής οικογένειας από το Σούλι του νομού Θεσπρωτίας. Η δράση του μαρτυρείται από το 1789. Σε έγγραφο που υπάρχει από εκείνη την εποχή, φαίνεται πως ο Τζαβέλας δίνει την υπόσχεση να επιτεθεί στους Τούρκους και τους Τουρκαλβανούς της Στεράς Ελλάδας. Ανάλογη υπόσχεση δίνουν κι οι Νικόλαος Ζέρβας και Γεώργιος Μπότσαρης.

Δείτε όλες τις ειδήσεις 

Πηγή: nafpaktianews.gr