ΝΑΤΟ: Νέα ανάρτηση μετά τα «συγχαρητήρια» στην Τουρκία για τη Μικρασιατική Καταστροφή

Στην αρχική ανάρτησή της στο twitter, η  Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων του ΝΑΤΟ, ευχόταν στην Τουρκία «Ευτυχισμένη Ημέρα Νίκης», αναφερόμενη στη Μικρασιατική Καταστροφή. Η επίμαχη ανάρτηση αποσύρθηκε μετά το έντονο διάβημα διαμαρτυρίας της Αθήνας στον ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Σε μία νέα ανάρτηση για τον εορτασμό της ημέρας των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων,  προχώρησε η Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων του NATO, ένα μόλις 24ωρο αφότου απέσυρε την προηγούμενη, στην οποία έδινε συχαρητήρια στην Τουρκία για τη Μικρασιατική καταστροφή.


"Την Τρίτη, η Διοίκηση (LANDCOM) συνεχάρη τη σύμμαχό μας, την Τουρκία, για την εθνική Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων. Είμαστε ευγνώμονες που η Τουρκία φιλοξενεί τη βάση μας στο έδαφός της. Επίσης, ευχαριστούμε και τα 30 μέλη της Συμμαχίας για την προσφορά τους. Ενωμένοι είμαστε πιο δυνατοί!", αναφέρεται στη νέα ανάρτηση της νατοϊκής διοίκησης.

Στην αρχική ανάρτησή της στο twitter, η  Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων του ΝΑΤΟ ευχόταν «Ευτυχισμένη Ημέρα Νίκης» στην Τουρκία, τονίζοντας: «Σήμερα είναι η 100η επέτειος από την ανεξαρτησία της Τουρκίας. Συμμετέχουμε με τους Τούρκους συμμάχους μας σε όλο το ΝΑΤΟ και πέραν αυτού για να γιορτάσουμε τη Νίκη τους και την Ημέρα των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων».


Η επίμαχη ανάρτηση προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ελλάδας η οποία προχώρησε σε αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας προς τον ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Πηγή: skai.gr