Κλείσιμο

Γερμανός γλύπτης πέθανε στη Νάξο και στο σπίτι του βρέθηκαν δεκάδες αρχαιότητες

Δεκάδες αρχαία αντικείμενα βρέθηκαν τυχαία στο σπίτι του Γερμανού καλλιτέχνη Klaus Pfeiffer που έμενε στη Νάξο, όταν αυτός πέθανε αιφνιδίως και η αστυνομία αναγκάστηκε με εντολή Εισαγγελέα να ανοίξει το σπίτι

Δεκάδες αρχαία αντικείμενα βρέθηκαν τυχαία στο σπίτι Γερμανού καλλιτέχνη που έμενεστη Νάξο, όταν αυτός πέθανε αιφνιδίως και η αστυνομία αναγκάστηκε με εντολή Εισαγγελέα να ανοίξει το σπίτι, προκειμένου να τον εντοπίσουν.

Ο Klaus Pfeiffer λάτρευε τη Νάξο και τα τελευταία χρόνια ήταν κάτοικος του νησιού. Μάλιστα διέμενε σε σπίτι στο Κάστρο της Χώρας. Ο καλλιτέχνης πέθανε σε ηλικία 84 ετών στις 3 Δεκεμβρίου και - σύμφωνα με το naxostimes.gr - οι γείτονές του τον αναζητούσαν επίμονα.

Εεκείνος δεν ανταποκρινόταν ούτε σε τηλεφωνήματα αλλά ούτε και σε επισκέψεις στο σπίτι του έτσι οι γείτονεςκάλεσαν την αστυνομία ώστε να δουν τι συμβαίνει.

Οι Αστυνομικές αρχές με την εντολή του Εισαγγελέα άνοιξαν το σπίτι και βρήκαν τον Klaus νεκρό, ο οποίος όπως αργότερα διαπιστώθηκε είχε αιφνίδιο θάνατο. Ωστόσο μεγάλη εντύπωση τούς προκάλεσε το γεγονός ότι μέσα στο σπίτι του υπήρχαν διάσπαρτα αντικείμενα που έμοιαζαν με αρχαιότητες.

Άμεσα κλήθηκε αρμόδιος από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων ο οποίος διαπίστωσε ότι όντως υπήρχαν αντικείμενα που εμπίπτουν στις διατάξεις περί αρχαιοτήτων. Τα 48 συνολικά αρχαία αντικείμενα που βρέθηκαν στο σπίτι, καθώς επίσης και τα 215 αρχαία νομίσματα, καταγράφηκαν και κατασχέθηκαν για περαιτέρω αξιολόγηση.

Μάλιστα μέχρι να ολοκληρωθεί η παραπάνω διαδικασία το σπίτι φυλάσσονταν από τις αστυνομικές αρχές και στη συνέχεια, μετά την απομάκρυνση των αρχαιοτήτων από αυτό, σφραγίστηκε, μιας και διαπιστώθηκε ότι περιέχει πολύτιμα αντικείμενα καθώς και τα έργα (κυρίως γλυπτά) του Klaus Pfeiffer, μέχρι να ανοιχτεί η διαθήκη του τις επόμενες ημέρες.

Μέχρι στιγμής πάντως αδιευκρίνιστο παραμένει το πώς βρέθηκαν στο σπίτι του Γερμανού καλλιτέχνη τα 48 αρχαία αντικείμενα.

Την υπόθεση διερευνά το Αστυνομικό Τμήμα Νάξου.

Πηγή: naxostimes.gr