Σοκ στη Νάξο: Καλά στην υγεία τους η 13χρονη και το μωρό της - Γέννησε στην τουαλέτα του νοσοκομείου, χωρίς να γνωρίζει ότι είναι έγκυος

Ο παιδίατρος του νοσοκομείου δεν κατάλαβε πως η μαθήτρια 1ης Γυμνασίου ήταν ετοιμόγεννη και διέγνωσε τυμπανισμό

Ένα απίστευτο και σοκαριστικό περιστατικό που συνέβη το Σάββατο στη Νάξο ήρθε τις τελευταίες ώρες στη δημοσιότητα.Το πρωί του Σαββάτου ένα 13χρονο κορίτσι πήγε με τη μητέρα του στο νοσοκομείο με αφόρητους πόνους στην κοιλιά και γέννησε στην τουαλέτα του νοσοκομείου, χωρίς να γνωρίζει ότι είναι έγκυος

 Σύμφωνα με το Mega, ο παιδίατρος του νοσοκομείου που εξέτασε το κορίτσι, δεν κατάλαβε πως η μαθήτρια 1ης Γυμνασίου ήταν ετοιμόγεννη και διέγνωσε τυμπανισμό. 

«Στο νοσοκομείο όταν ρωτήθηκε από τον παιδίατρο και το κοριτσάκι και η μητέρα είπαν ότι δεν είχε σεξουαλικές επαφές», εξήγησε ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ.

Ο παιδίατρος με αυτά τα δεδομένα συμπεραίνει πως επρόκειτο για τυμπανισμό και της χορηγεί την αντίστοιχη φαρμακευτική αγωγή. 

«Του έδωσαν για τυμπανισμό καθαρτικά, εκεί το παιδί σφάδαζε και γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι στη λεκάνη της τουαλέτας», αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο παιδίατρος της χορήγησε κλύσμα, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Το κορίτσι καθυστερούσε όμως να βγει από την τουαλέτα, ο γιατρός πήγε να τη βρει και τότε είδε πως είχε γεννήσει.

Στη συνέχεια η 13χρονη υποβλήθηκε σε ακτινογραφία για να δουν αν υπήρξε κάποια επιπλοκή και ελλείψει γυναικολόγου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σύρου όπου νοσηλεύεται μαζί με το μωράκι της. Και οι δύο είναι καλά στην υγεία τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο νοσοκομείο Νάξου δεν υπήρχε την ώρα εκείνη ακτινολόγος, για αυτό και η ανήλικη δεν υποβλήθηκε σε υπερηχογράφημα πριν γεννήσει στην τουαλέτα.

Κανείς δεν το είχε καταλάβει

Το απίστευτο αυτό περιστατικό προκαλεί σοκ, αλλά την ίδια ώρα γεννά και μια σειρά ερωτημάτων για το πώς ένα 13χρονο κορίτσι κυοφορούσε επί 9 μήνες και ουδείς το είχε αντιληφθεί.

Η ανήλικη φέρεται εκ των υστέρων να αποκάλυψε στους παιδοψυχολόγους που την εξέτασαν πως ο πατέρας του παιδιού είναι ένας συμμαθητής της στο σχολείο.

Έχει ξανασυμβεί

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ προχώρησε σε μια ακόμη αποκάλυψη καθώς αυτό δεν είναι το πρώτο περιστατικό ανήλικης μαθήτριας που γεννά στο εν λόγω νοσοκομείο.

«Δυστυχώς, σε αυτό το νοσοκομείο είναι το 3ο περιστατικό μέσα σε μια δεκαετία. Είχε συμβεί και με ένα 14χρονο και ένα 13χρονο κοριτσάκι», δήλωσε.

Τελικά, η 13χρονη και το βρέφος – και οι δυο καλά στην υγεία τους -  μεταφέρθηκαν σε μεγαλύτερο νοσοκομείο, το οποίο έχει μαιευτική κλινική, ενώ οι Αρχές διεξάγουν έρευνα για το περιστατικό.

Πηγή: skai.gr
TAGS: Νάξος