Μυτιλήνη: Σοβαρά προβλήματα, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων (video)

Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας κήρυξε όλη την επικράτεια του δήμου Λέσβου, ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, λόγω των πρωτόγνωρων θυελλωδών νότιων ανέμων που επικρατούν στην περιοχή.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία προέβη σε δεκάδες κοπές δένδρων και αφαιρέσεις αντικειμένων, ενώ για την αντιμετώπιση των συμβάντων συγκροτήθηκαν συνεργεία με πυροσβεστικούς υπαλλήλους καθώς και εθελοντές πυροσβέστες. Το σοβαρότερο πρόβλημα αντιμετωπίζεται στη Σκάλα Ερεσού όπου έχει καταστραφεί προστατευτικό τοιχίο με αποτέλεσμα τα κύματα να καταστρέφουν την παραλία και να κινδυνεύουν με κατάρρευση παραθαλάσσια σπίτια του οικισμού.

lesvos-katastrofes-1

Σε αρκετές περιοχές της Μυτιλήνης σημειώθηκαν μικροδιακοπές ρεύματος ενώ προβλήματα υπάρχουν και στη μετάδοση του ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος από τη Digea. Ζημιές υπέστησαν και ιστιοπλοϊκά σκάφη στο παραδοσιακό νότιο λιμάνι της πόλης. Επίσης, συνεχίζονται τα προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες αλλά και στις αεροπορικές αφού από το πρωί στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης οι ριπές των ανέμων φτάνουν και τα 10 μποφώρ.

Το Τοπικό Συντονιστικό
Όργανο (ΣΤΟ) καθώς και οι υπηρεσίες του δήμου Λέσβου βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής. Για την αξιολόγηση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στο νησί πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί σύσκεψη στο γραφείο της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνας Καλογήρου με τον δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό. Ανάλογη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 6 το απόγευμα στο γραφείο της περιφερειάρχη με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ