Μύκονος: Στο μικροσκόπιο των αρχών νέο βίντεο από κορωνοπάρτι -Ένα βήμα πριν τα μέτρα η Ίος

Δεκαπέντε κορωνοπάρτι σε 10 μέρες έγιναν σε βίλες της Μυκόνου. Χθες ήταν η μοναδική μέρα που φαίνεται πως δεν είχε οργανωθεί κάποιο τέτοιο πάρτι. Οι αστυνομικοί δεν είδαν κλειστά φορτηγάκια να μεταφέρουν τουρίστες, δεν άκουσαν μουσική, δεν υπήρχε καμία κλήση κατοίκου για διατάραξη κοινής ησυχίας.  

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου ωστόσο συλλέγουν υλικό από τα social media με αναρτήσεις φωτογραφιών και βίντεο από τέτοια υπεράριθμα πάρτι. Αρχικά ερευνούν που και πότε έγιναν και στη συνέχεια εντοπίζουν ιδιοκτήτες, ενοικιαστές, και διοργανωτές των πάρτι στους οποίους βεβαιώνουν τα πρόστιμα των 50.000 ευρώ. Ο ΣΚΑΙ προβάλει ένα τέτοιο βίντεο από κορωνοπάρτι σε βίλα της Μυκόνου των τελευταίων ημερών όπου φαίνονται εκατοντάδες άτομα να διασκεδάζουν.

Την ίδια ώρα όπως δήλωσε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης, που βρέθηκε χθες στην Ίο, η κατάσταση είναι οριακή και είναι ορατός ο κίνδυνος lockdown στο νησί. Χιλιάδες ανθρώπων διασκεδάζουν ο ένας πάνω στον άλλο  σε δύο στενούς δρόμους της χώρας. Αύριο θα φθάσουν στο νησί 30 αστυνομικοί από την Αθήνα, ομάδα ΟΠΚΕ και της Ασφάλειας, προκειμένου να βοηθήσουν στην εφαρμογή των μέτρων με σκοπό να αποφευχθεί το κλείσιμο του νησιού.

Κλιμάκιο 15 αστυνομικών από την Αθήνα θα ταξιδέψει στην Πάρο για τον ίδιο λόγο καθώς είναι και αυτό ένα από τα επτά νησιά που έχουν κοκκινίσει και υπάρχει κίνδυνος περαιτέρω εξάπλωσης του ιού λόγω της ανεξέλεγκτης διασκέδασης που επιτρέπουν ελάχιστοι επιχειρηματίες. Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κορωνοϊού, είναι ορατός ο κίνδυνος η Ίος να «κλείσει» γιατί οι επιχειρηματίες δεν λαμβάνουν μέτρα.

Πηγή: skai.gr