Μπροστά η ΝΔ και σε νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα στη ΝΔ δίνει ακόμη μια δημοσκόπηση που είδε το «φως» της δημοσιότητας, καθώς όπως αποτυπώνεται στη σφυγμομέτρηση της Alco για το OPEN.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, μικρότερη από 10 μονάδες είναι η διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ αποτυπώνεται εκ νέου η ανοδική πορεία του ΚΙΝΑΛ, το οποίο δείχνει να αντλεί ψηφοφόρους από όλο το φάσμα του πολιτικού χώρου αλλά και από σημαντικό ποσοστό πολιτών που επέλεξαν να μην ψηφίσουν στις τελευταίες εκλογές.

Το πλέον βασικό πρόβλημα των νοικοκυριών αποτελεί η ακρίβεια όπως αποτυπώνεται στην εν λόγω δημοσκόπηση, με το 49% των συμμετεχόντων εκτιμά ότι ότι τα μέτρα για την ακρίβεια, καθώς  και η μείωση του ΕΝΦΙΑ δεν βοηθούν καθόλου στην αντιμετώπιση των ανατιμήσεων, με το 27% να απαντά ότι βοηθούν λίγο.

Επιπροσθέτως, καθόλου ή λίγο ικανοποιημένοι δηλώνουν οι πολίτες σε ποσοστό 81% από τη λειτουργία του κράτους κατά την κακοκαιρία «Ελπίδα». 

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τις απαντήσεις στη δημοσκόπηση, ούτε μια κυβέρνηση ΝΔ, ούτε μία του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να χειριστεί καλύτερα τα ζητήματα της οικονομίας και τις φυσικές καταστροφές.

Επίσης, στη δημοσκόπηση οι πολίτες απαντούν στο ερώτημα ποιοι έχουν ευθύνη για την οπαδική βία, με τους συμμετέχοντες να μοιράζουν την ευθύνη, σε συνδέσμους, διοικήσεις ομάδων αλλά και διαχρονικά στις κυβερνήσεις.
 

Πηγή: skai.gr