«Μπλόκο» σε μαϊμού νοσήσεις υγειονομικών: Πιστοποίηση με δεύτερο τεστ από δομή υγείας

«Δικλείδα ασφαλείας» θέτει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, ώστε να μην εξασφαλίσουν πιστοποιητικό νόσησης ανεμβολίαστοι υγειονομικοί που θα επιχειρήσουν τυχόν να ξεγελάσουν το σύστημα για να αποφύγουν την αναστολή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, κατά τη σημερινή συνεδρίαση η Επιτροπή αποφάσισε πως εάν βγουν θετικοί σε κορωνοϊό όσοι είναι υπόχρεοι εμβολιασμού και δεν έχουν εμβολιαστεί, (υγειονομικοί σε αναστολή) θα πρέπει να επιβεβαιώσουν το αποτέλεσμα εντός 24ων ωρών με νέο τεστ σε δεύτερη δημόσια δομή υγείας.

Μιλώντας την Τρίτη στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος τόνισε ότι μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί δύο περιστατικά σε δημόσιες δομές και πρότεινε να διασφαλιστεί η διαφάνεια της διαδικασίας μέσω της επιβεβαίωσης της διάγνωσης με PCR τεστ από δεύτερη δημόσια δομή.

«Όποιος προσπαθήσει να εξαπατήσει το σύστημα, αργά η γρήγορα θα βρεθεί αντιμέτωπος με την ανοησία του, γιατί η πιθανότητα να συναντήσουμε τον ιό όλοι μας, είτε εμβολιασμένοι είτε ανεμβολίαστοι, είναι περίπου βεβαιότητα εφεξής. Αν θέλει να τον συναντήσει χωρίς άμυνα, θα υποστεί τις επιπτώσεις της βλακείας του, γιατί περί βλακείας πρόκειται», τόνισε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Πηγή: skai.gr