Μπλόκο σε 176 κιλά κοκαΐνης με προορισμό την Ελλάδα- Το κόλπο της μεταφοράς

Μπλόκο σε 176 κιλά κοκαΐνης που προορίζονταν για την ελληνική αγορά έβαλαν οι αρχές του Ισημερινού, ενώ παράλληλα, η ελληνική δίωξη ναρκωτικών μετά από επιχείρηση στην Αθήνα, συνέλαβε τρία μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Τα χαρακτηριστικά της οργάνωσης, σε συνδυασμό με τα μέσα που χρησιμοποιούσαν για την μεταφορά των ναρκωτικών και την επαγγελματική κατάρτιση και υποδομή που διέθεταν, οδηγούν στην εκτίμηση ότι τα προσδοκώμενα παράνομα κέρδη της εγκληματικής οργάνωσης υπερβαίνουν τα 5 εκατ. ευρώ.



Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, οι ναρκέμποροι θα μετέφεραν την κοκαΐνης στη χώρα μας μέσω Τουρκίας με κοντέινερ που θα εμφάνιζαν ως νόμιμο φορτίο ψάρια.

Χρηματοδότης φέρεται ένας Κινέζος ο οποίος διατηρεί κατάστημα στην Ομόνοια, ενώ τα άλλα δύο μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είναι ένας Έλληνας και ένας Τούρκος. Στον Ισημερινό, συνελήφθη ένας ακόμα υπήκοος της χώρας. 



Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε όταν η αμερικανική δίωξη ναρκωτικών (DIA) ενημέρωσε τις ελληνικές αρχές ότι στον Ισημερινό άγνωστα άτομα έψαχναν συνεργάτες για να ανοίξουν δίοδο εμπορίας κοκαΐνης προς την Ελλάδα.

Πριν από δύο ημέρες, οι Αρχές του Ισημερινού, έκαναν επιχείρηση σε δύο κοντέινερ, τα οποία ήταν έτοιμα να φύγουν για την Έλλαδα και σε ένα από αυτά βρήκαν την ποσότητα της κοκαΐνης.

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε περίπου δύο μήνες που Έλληνες εμπλέκονται σε μεταφορά κοκαΐνης από τη συγκεκριμένη χώρα της Λατινικής Αμερικής.



Συνολικά κατασχέθηκαν στην Ελλάδα και στο Εκουαδόρ:


- Κοκαΐνη βάρους -177- κιλών και 282 γραμμαρίων
- Ακατέργαστη κάνναβη βάρους 1 γραμμαρίου
- Δύο δισκία ναρκωτικών
- Μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
- Δεκαέξι συσκευές κινητής τηλεφωνίας
- Τα χρηματικά ποσά των 118.231 ευρώ, 1.000.000 Ιρανικών ριάλ, 400 Ουγγρικών φιορινίων και 100 κορωνών Τσεχίας
- Δύο μηχανήματα μέτρησης χαρτονομισμάτων
- Επτά βιβλιάρια καταθέσεων διαφόρων Τραπεζών
- Δυο σημειωματάρια
- Μια τηλεφωνική ατζέντα
- Έξι ντοσιέ με ιδιόχειρες σημειώσεις
- Δυο διαβατήρια
- Ένα δελτίο ταυτότητας Σερβικών Αρχών