«Μπάλλος»: Κλειστά την Πέμπτη τα σχολεία σε Αττική, Εύβοια, Χαλκιδική - Ανοιχτό ενδεχόμενο και για άλλες περιοχές

Κλειστά θα μείνουν τα σχολεία στην Αττική, την Εύβοια και την Χαλκιδική με απόφαση των περιφερειαρχών και κατόπιν εισήγησης της πολιτικής προστασίας για προληπτικους λόγους καθώς υπάρχουν μετεωρολογικές ενδείξεις που επιβάλλουν να παρθεί αυτή η απόφαση ανέφερε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης στην ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε στις 17.00 το απόγευμα της Πέμπτης (14/10) για τις έως τώρα ενέργειες του κρατικού μηχανισμού για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από την κακοκαιρία «Μπάλλος».

Παράλληλα, σημείωσε πως υπάρχει ενδεχόμενο πιο αργά το βράδυ να ληφθεί απόφαση για κλείσιμο σχολείων και σε άλλες περιοχές. «Υπάρχουν ενδείξεις για την περιοχή του Ανατολικού Αιγαίο» είπε χαρακτηριστικά και δήλωσε πως θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση αργότερα.

 

Την ενημέρωση ότι κλειστά θα παραμείνουν αύριο όλα τα σχολεία στην Αττική, λόγω της κακοκαιρίας «Μπάλλος», έκανε νωρίτερα στον ΣΚΑΪ 100.3 και ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Πατούλης. 

«Μετά από επικοινωνία που είχα με την ΕΜΥ, με ενημέρωσαν ότι θα υπάρχει μικρή επιδίνωση της κακοκαιρίας τις νυχτερινές ώρες και η κατάσταση θα είναι παρόμοια μέχρι αύριο το μεσημέρι. Πάνω από όλα είναι η πρόληψη και η ασφάλεια των παιδιών μας», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Ο ίδιος σημείωσε ότι η απόφαση αφορά στα σχολεία όλων των βαθμίδων, καθώς και τα ιδιωτικά. 

 

Νωρίτερα, με εντολή του κ. Πατούλη, είχε ανακοινωθεί ότι δεν θα λειτουργήσουν σήμερα Πέμπτη 14 Οκτωβρίου, σε όλη την Αττική τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα οποία λειτουργούν τις απογευματινές και βραδινές ώρες, για προληπτικούς λόγους ασφάλειας εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Σε πλήρη ετοιμότητα και διαρκή επιφυλακή βρίσκεται όλος ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής.

Στο πλαίσιο αυτό και για προληπτικούς λόγους σήμερα Πέμπτη 14 Οκτωβρίου και αύριο Παρασκευή 15 του μηνός θα βρίσκονται σε επιφυλακή ειδικά μηχανήματα της Περιφέρειας Αττικής σε ρέματα και περιοχές υψηλού κινδύνου σε όλο το εύρος της Περιφέρειας, προκειμένου να επέμβουν άμεσα, όπου και αν απαιτηθεί.

Πηγή: skai.gr