Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Εικόνες βιβλικής καταστροφής σε όλη την Ελλάδα

Βιβλική καταστροφή έχει προκαλέσει το σφοδρό ''χτύπημα'' της κακο-καιρίας σε πολλές περιοχές της χώρας. 

Η Άνω Παυλιάνα στην Κέρκυρα για 24ωρα ήταν αποκλεισμένη από το υπόλοιπο νησί καθώς είναι αποκλεισμένες όλες οι έξοδοι.

Περιουσίες έχουν καταστραφεί και σπίτια έχουν θαφτεί σε τόνους λάσπης. 

Τις  προηγούμενές ώρες η κακοκαιρία "Μπάλλος" χτύπησε ξανά και τη Δυτική και Ελλάδα. Στο Μεσολόγγι, οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε λίμνες.Σπίτια, καλλιεργήσιμες εκτάσεις, αποθήκες και υπόγεια πλημμύρισαν. 

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Σαλμά, «στην περιοχή του Καινούργιου στο Αγρίνιο υπερχείλισαν δύο ρέματα, ενώ αντίστοιχα προβλήματα με πλημμύρες και κατολισθήσεις καταγράφονται στις περιοχές Κάτω Τραγάνα, Παραβόλα, Μυρτιά, Χρυσοβίτσα, Κάτω Κεράσοβο, Αγγελόκαστρο, Σχίνος και Ζευγράκι».

Επίσης, η Πυροσβεστική έχει δεχθεί περισσότερες από 20 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία.

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε η Μαρία Σαλμά, «ήταν μεγάλος ο όγκος του νερού που έπεσε στις περιοχές του Αγρινίου και του Μεσολογγίου, ενώ όλα τα μηχανήματα της Περιφέρειας επιχειρούν συνεχώς για να αποκαταστήσουν τα προβλήματα».

Εικόνες απόγνωσης καταγράφονται και σε περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα.  

Στην Ηλεία οι δρόμοι σε πολλές περιοχές μετατράπηκαν σε ποτάμια και τα χωράφια σε απέραντες λίμνες.

Σύμφωνα με το patrisnews, το φαινόμενο έγινε εντονότερο στις πεδινές περιοχές των δήμων Πηνειού και Ανδραβίδας- Κυλλήνης με τη βροχή από χθες το βράδυ να συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, προκαλώντας αρκετά προβλήματα που δυσκόλεψαν την καθημερινότητα των πολιτών, ενώ εκατοντάδες στρέμματα καλλιεργήσιμης γης «βούλιαξαν» κυριολεκτικά.

 

Πηγή: skai.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ, patrisnews.gr