Μπαλάσκας σε ΣΚΑΪ: Θα παώ εγώ, ο αστυφύλακας να τσακωθώ με τον Βαρουφάκη;

Μπαλάσκας σε ΣΚΑΪ: Θα παώ εγώ, ο αστυφύλακας να τσακωθώ με τον Βαρουφάκη;

Για τα δρακόντεια μέτρα στο κέντρο της Αθήνας ενόψει του Πολυτεχνείου και καθώς απαγορεύονται οι πορείες και οι συγκεντρώσεις, μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Σταύρος Μπαλάφας, συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. 

Τόνισε ότι η αστυνομία και θα αποτρέψει και θα κάνει συλλήψεις και θα επιβάλει πρόστιμα.

«Θα κοπούν πρόστιμα. Εάν υπάρξουν αντιδράσεις επί των προστίμων, θα γίνουν προσαγωγές. Εάν υπάρξουν αντιδράσεις επί των προσαγωγών, θα καταλογιστούν ποινικές ευθύνες στον κάθε έναν. Αυτή είναι η σειρά των πραγμάτων», πρόσθεσε.

Ο κ. Μπαλάσκας σημείωσε ωστόσο ότι θα είναι διαφορετική η αντιμετώπιση για πολιτικά πρόσωπα.

Τόνισε ότι δεν μπορούν να γίνουν συλλήψεις πολιτικών, είτε πρόκειται για αρχηγό κόμματος είτε για βουλευτή παρά μόνο αν διαπράξει αυτόφωρο κακούργημα.

«Θα πάω εγώ ο αστυφύλακας να τσακωθώ με τον Βαρουφάκη; Όχι θα αναλάβει ο στρατηγός», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μπαλάσκας είπε ότι παρότι βρισκόμαστε σε συνθήκες lockdown βρίσκονται περισσότεροι αστυνομικοί στους δρόμους για το Πολυτεχνείο από άλλες χρονιές, 

Όπως είπε σε εορτασμούς άλλων ετών, οπότε έφταναν και με λεωφορεία διαδηλωτές από την περιφέρεια υπήρχαν 4.000 αστυνομικοί στο κέντρο της Αθήνας ενώ τώρα έχουν αναπτυχθεί 6.000.

«Αυτά είναι τρελά, μόνο στην Ελλάδα γίνονται», είπε ο κ. Μπαλάσκας. Στηλίτευσε την διαταγή για συνωστισμό αστυνομικών στις υπηρεσίες λόγω Πολυτεχνείου, τη στιγμή που ήδη υπάρχουν πάνω από 600 κρούσματα κορωνοϊού στην αστυνομία και δύο άτομα βρίσκονται στην εντατική.

Πηγή: skai.gr