Μπακογιάννης στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: Στο Βοτανικό δημιουργούμε νέα πόλη

Ρεπορτάζ: Στέλιος Κάνδιας

Η Διπλή Ανάπλαση είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα αστικής ανάπλασης, επισήμανε στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης

«Στον υποβαθμισμένο Βοτανικό χτίζουμε ένα νέο γήπεδο και υποδομές, και δημιουργούμε ουσιαστικά μια νέα πόλη. Παράλληλα, θα δημιουργήσουμε μια πράσινη περιοχή γκρεμίζοντας το γήπεδο της Λεωφόρου. Πρόκειται για άμεσες επενδύσεις 250 εκατ. ευρώ μέσα σε λίγους μήνες, κάτι που σημαίνει θέσεις εργασίας υψηλής ποιότητας», είπε. 

«Δημιουργούμε ένα νέο ασφαλές και φιλικό περιβάλλον για τους πολίτες, ξαναχτίζουμε δεκάδες παιδότοπους», σημείωσε. 
 
Όπως τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, η Αθήνα βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα με αλλεπάλληλες κρίσεις. «Οικονομική κρίση, προσφυγική κρίση, πανδημία, είχαμε αλλεπάλληλες κρίσεις, αλλά προηγήθηκε η αστική κρίση, καθώς κάτοικοι εγκατέλειψαν συνοικίες». 

«Η πολιτική μας αποφέρει περιβαλλοντικά κέρδη» ανέφερε ακόμη ο κ. Μπακογιάννης. Στην Πανεπιστημίου, επισήμανε ως παράδειγμα, χάρη στην πολιτική μας είχαμε μείωση του διοξειδίου του άνθρακα που υπερβαίνει το 20%.

«Στον 20ο αιώνα χτίζαμε πόλεις γύρω μας στον 21ο αιώνα χτίζουμε πόλεις ανάμεσα μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αθηναίων. 

Εστίασε στην πολυδιάσπαση αρμοδιοτήτων όσον αφορά ζητήματα μείζονος σημασίας όπως οι αστικές συγκοινωνίες, αναφέροντας χαρακτηριστικά «δεν υπάρχει ένα τηλέφωνο για να καλέσεις κάποιον». Πρόσθεσε πάντως ότι ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής ετοιμάζει νομοσχέδιο για το θέμα. 

Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι εξαρτώμενη από την κεντρική διοίκηση σε ό,τι αφορά τους πόρους υπογράμμισε. Πάγιο αίτημα του Δήμου Αθηναίων είναι η απόδοση του ΕΝΦΙΑ στην τοπική αυτοδιοίκηση. 

Πηγή: skai.gr