Μουτζούρης σε ΣΚΑΪ 100,3 για Μόρια: Ο στρατός θα μοιράσει φαγητό-νερό στους πρόσφυγες-μετανάστες

Φαγητό και νερό θα μοιράσει σε λίγο ο στρατός στους πρόσφυγες και μετανάστες σε όλα τα σημεία των δρόμων που βρίσκονται από χθες το βράδυ, δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 και τους Οικονόμου - Αντωνοπούλου ο περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης.

Ο ίδιος ανέφερε ότι 3 πλοία θα φιλοξενήσουν μερικά απο αυτά τα άτομα.

Μιλώντας νωρίτερα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,0 και τον Άρη Πορτοσάλτε ο κ. Μουτζούρης υποστήριξε πως στη Λέσβο είναι σχεδόν αδύνατο να δημιουργηθεί άλλη δομή γιατί ο πληθυσμός έχει ταλαιπωρηθεί τόσο καιρό και φοβάται.

Η τοπική κοινωνία πρόσθεσε, ενδεχομένως να δεχόταν μια δομή καταγραφής όπου οι μετανάστες και οι πρόσφυγες θα μένουν για μία έως δύο ημέρες αλλά όχι κλειστή δομή με χιλιάδες άτομα.

 

 

Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι πολύωρη σύσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου με τους δυο δημάρχους για τη δημιουργία κλειστής δομής, δεν κατέληξε κάπου ενώ πρόσθεσε ότι κάτοικοι έχουν συγκεντρωθεί έξω από τον κατεστραμμένο χώρο της Μόριας για να εμποδίσουν τυχόν εργασίες.

Στο ερώτημα εάν υπάρχει χώρος για δημιουργία δομής σε ακατοίκητο νησί, τόνισε ότι «η ίδια η κυβέρνηση αποκλείει τα ξερονήσια» και πως «αυτή η ‘’οπσιόν’’ δεν υπάρχει».

«Η μόνη λύση που προβάλλει ως εφικτή και ρεαλιστική, είναι να μεταφερθούν στην Ευρώπη αυτοί οι άνθρωποι», πρόσθεσε ο κ. Μουτζούρης σημειώνοντας ότι με τα δημοσιεύματα αλλά και της δηλώσεις ευρωπαίων ηγετών όπως του Εμανουέλ Μακρόν για τη Μόρια, έχει δημιουργηθεί ένα ευνοϊκό κλίμα.

Πηγή: skai.gr