Μονεμβασιά: Στον εισαγγελέα ο 52χρονος που σκότωσε 2 ηλικιωμένους -«Δεν έγινε τίποτα», είπε στους αστυνομικούς

Στον εισαγγελέα μεταφέρθηκε ο 52χρονος που παρέσυρε με το αυτοκίνητο και σκότωσε 2 ηλικιωμένους που επέβαιναν σε μηχανάκι στη Μονεμβασιά.

Ο κατηγορούμενος δεν έχει πει τίποτα ακόμα στην αστυνομία σχετικά με το θανατηφόρο τροχαίο. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, όταν συνελήφθη, πήγε αρχικά στο νοσοκομείο της Σπάρτης και μετά μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα.

Σύμφωνα με πηγές, ο κατηγορούμενος είναι σε κατάσταση αμόκ και οι αστυνομικοί δε μπορούν να ανταλλάξουν καμία κουβέντα μαζί του.

Επίσης, έχει οριστεί δικηγόρος για τον ένα εκ των δύο νεκρών από τον αδερφό του θύματος, ενώ η οικογένεια ζήτησε να είναι παρούσα σε όλη τη διαδικασία.

Στο μεταξύ σοκάρουν οι μαρτυρίες πως επέστρεψε και τους ξαναχτύπησε.

Ένας φίλος του είπε πως πριν το περιστατικό κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά μαζί του.

Αφότου παρέσυρε τη μοτοσικλέτα, επέστρεψε ένα τέταρτο μετά στο σημείο, όπου ήδη είχε φτάσει η αστυνομία, και σκότωσε και το δεύτερο άτομο.

Ο ίδιος φαίνεται πως δεν καταλάβαινε τίποτα από όσα συνέβησαν, είπε μάλιστα στους αστυνομικούς που τον έβγαλαν από το αυτοκίνητό του «δεν έγινε τίποτα, πηγαίνετέ με σπίτι μου». Όταν έφτασε στο τμήμα φαινόταν πως ήταν «σε άλλο κόσμο».

Σημειώνεται ότι στο παρελθόν δεν είχε προκαλέσει το παραμικρό.

Αντιδήμαρχος Μονεμβασιάς σε ΣΚΑΪ: Ζουσαν και οι δύο όταν τους παρέσυρε

«Ο δράστης μπήκε αντίθετα το βράδυ του Σαββάτου στις 9.45 με μεγάλη ταχύτητα στο μονόδρομο, βγήκε στον δρόμο και χτύπησε ένα παπάκι που δύο συμπολίτες μας. Δύο φιλήσυχοι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας, 77 ετών. Τους έριξε κάτω βάζει τον έναν στο σασί, από κάτω του αυτοκινήτου, τον παρασέρνει τον σέρνει αιμόφυρτο 250 μέτρα περίπου». Ο αντιδήμαρχος της περιοχής Σταύρος Χρηστάκος ανέφερε στον ΣΚΑΪ ότι ο ηλικιωμένος ήταν εν ζωή και μάλιστα ορισμένοι λένε ότι φώναζε.

Μέσα σε πέντε λεπτά σύμφωνα με την περιγραφή του αντιδημάρχου, γύρισε στο σημείο, παρέσυρε και τον δεύτερο ηλικιωμένο, τον οποίο είχαν αφήσει στη θέση του έως ότου έρθει το ασθενοφόρο, φοβούμενοι εσωτερική αιμορραγία.

«Επιστρέφει με πολύ μεγάλη ταχύτητα τον παρασέρνει – άλλοι λένε ότι τον σημάδεψε, άλλοι λένε ότι τον παράσυρε, δεν τον σημάδεψε. Υπάρχουν μερικοί αυτόπτες μάρτυρες που λένε ότι όπως περνούσε επεδίωξε να περάσει από πάνω του», τόνισε χαρακτηριστικά. 

Τον δεύτερο τραυματία, που είχε χτυπήσει μόνο στο πόδι τον παρέσυρε για 150 μέτρα και κατέληξε πλέον «σε μια λίμνη αίματος».

Πηγή: skai.gr