Μιχαηλίδου για δομές φροντίδας: Προς απόλυση μετά την αναστολή όσοι αρνούνται εμβολιασμό

Το δρόμο της απόλυσης στους εργαζόμενους σε Μονάδες Φροντίδας που θα επιμείνουν στην άρνησή τους να εμβολιαστούν έδειξε η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου.

Εξήγησε μιλώντας στην τηλεόραση του Open ότι η το υπουργείο Εργασίας σχεδιάζει η άδεια άνευ αποδοχών στην οποία θα ενταχθούν οι αρνητές εμβολίων από τις 16 Αυγούστου να έχει ένα χρονικό «ταβάνι» για παράδειγμα ενός μήνα και στη συνέχεια να υπάρχει η δυνατότητα απόλυσης.

«Αυτό που σχεδιάζουμε τώρα (είναι) αυτή η άδεια άνευ αποδοχών να έχει ένα ‘’ταβάνι’’ -λέμε τώρα ενός μηνά, και μετά ο εργοδότης να μπορεί να πει, μετά από έναν μήνα που ο εργαζόμενος στη δομή μου δεν έχει κάνει ακόμα το εμβόλιο αυτός ο άνθρωπος δεν μπορεί να είναι ικανός να προστατεύσει τους ωφελούμενούς μου. Άρα, μετά από αυτό τον ένα μήνα -ξαναλέω δεν έχουμε καθορίσει το χρονικό περιθώριο, να μπορεί να απολυθεί αυτός ο άνθρωπος», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ανακοίνωση Μιχαηλίδου: Λάθος η διατύπωσή μου για απολύσεις ανεμβολίαστων

Μετά το σάλο που προκλήθηκε για τις δηλώσεις της κ. Μιχαηλίδου, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διαβεβαιώνει ότι δεν θα αλλάξει το ισχύον καθεστώς που προβλέπει μόνο άδεια άνευ αποδοχών και απέδωσε τη σύγχυση σε δική της λανθασμένη διατύπωση.

Αναλυτικά η δήλωση της κ. Μιχαηλίδου:

«Η πρωινή μου διατύπωση περί ρύθμισης που θα συνδέει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους εργαζόμενους στις ιδιωτικές δομές Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων με απολύσεις ήταν λάθος.

Δεν πρόκειται να υπάρξει τροποποίηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα η οποία θα συνδέει την αποχή από την εργασία με άδεια άνευ αποδοχών λόγω μη εμβολιασμού με απόλυση».

Πρόεδρος ΠΕΜΦΗ: Οι περισσότεροι εμβολιασμένοι στις ιδιωτικές δομές

Ο Στέλιος Προσαλίκας Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΠΕΜΦΗ) μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 και τον Γιώργο Ευγενίδη τόνισε ότι το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων των εργαζομένων στις μονάδες ιδιωτικού δικαίου κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Εκτίμησε ότι έως τις 16 Αύγουστου, οπότε λήγει το τελεσίγραφο της κυβέρνησης για την πρώτη δόση εμβολίου, ο αριθμός των ανεμβολίαστων εργαζομένων θα είναι πολύ μικρότερος από το σημερινό.

Πηγή: skai.gr