Κλείσιμο

Μητσοτάκης: Με τον «Προσωπικό Βοηθό» οι συνάνθρωποί μας διεκδικούν μία καλύτερη ζωή

Άνοιξε σήμερα η πλατφόρμα για το πρόγραμμα «Προσωπικός Βοηθός» για την Αττική που απευθύνεται σε πολίτες ηλικίας από 16 έως 65 ετών με πιστοποιημένη αναπηρία σε συνολικό ποσοστό ίσο ή μεγαλύτερο του 67%, οι οποίοι έχουν ατομικό εισόδημα που δεν υπερβαίνει το ποσό των 60.000 ευρώ.

Στο άνοιγμα της πλατφόρμας αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με ένα tweet: «Οι συνάνθρωποί μας με αναπηρία παύουν, πλέον, να μένουν αποκλεισμένοι στο σπίτι και μακριά από την κοινωνική δραστηριότητα. Με τον Προσωπικό τους Βοηθό διεκδικούν μία καλύτερη ζωή για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Ώστε κανείς να μην είναι μόνος. http://prosopikosvoithos.gov.gr».

Οι συνάνθρωποί μας με αναπηρία παύουν, πλέον, να μένουν αποκλεισμένοι στο σπίτι και μακριά από την κοινωνική δραστηριότητα. Με τον Προσωπικό τους Βοηθό διεκδικούν μία καλύτερη ζωή για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Ώστε κανείς να μην είναι μόνος. https://t.co/aLcn9OyBYH pic.twitter.com/4z3rzyzGTk

Πρόκειται για κρατική βοήθεια σε άτομα με αναπηρία, αρχικά στην Αττική, και θα αφορά 1.000 άτομα, δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100.3 η αρμόδια υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Πρόσθεσε ότι η βοήθεια δεν θα αφορά μόνο μέσα στο σπίτι αλλά και όπου χρειάζεται βοήθεια το άτομο π.χ να πάει σούπερ μάρκετ, στη δουλειά του, στις σπουδές του. 

Πηγή: skai.gr