Μητσοτάκης για Γκελεστάθη: Υπηρέτησε με ήθος την πατρίδα - Του αξίζει κάθε τιμή

"Η πολιτική ζωή αποχαιρετά, σήμερα, μία ευγενική μορφή της και η Νέα Δημοκρατία ένα ιστορικό στέλεχός της" ανέφερε στη συλλυπητήρια δήλωση του για την απώλεια του Νίκου Γκελεστάθη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός τόνισε, επίσης, ότι ο Νίκος Γκελεστάθης "επί δεκαετίες, υπηρέτησε με ήθος και συνέπεια την πατρίδα ως βουλευτής και υπουργός. Του αξίζει, λοιπόν, κάθε τιμή". Και κατέληξε:

"Προσωπικά είχα την τύχη να τον γνωρίσω από τα πρώτα μου βήματα. Και οι σοφές συμβουλές του θα με συνοδεύουν πάντα. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του".

Συλληπητηρια του προέδρου της Βουλής

Τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και υπουργού Νίκου Γκελεστάθη, ο οποίος απεβίωσε τα ξημερώματα σε ηλικία 90 ετών, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας.

Ο κ. Τασούλας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ο Νίκος Γκελεστάθης υπηρέτησε τον δημόσιο βίο της χώρας με αφοσίωση στο δημόσιο συμφέρον και συνέπεια στις πολιτικές του αρχές. Τιμήθηκε με τη σταθερή εμπιστοσύνη των συμπολιτών του της γενέτειράς του Φωκίδας, για τους οποίους το ενδιαφέρον του ήταν αδιάκοπο και αμέριστο, εκλεγόμενος συνεχώς βουλευτής από το 1981 έως και το 2000, επί οκτώ διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις. Ευδόκιμη υπήρξε και η θητεία του ως Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών και Υπουργού Δημόσιας Τάξης στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Καθ’ όλη τη μακρά πολιτική σταδιοδρομία του, διακρίθηκε για την ευπρέπεια, την αφοσίωση στο καθήκον, την πολιτική και νομική του συγκρότηση.

Ως Πρόεδρος της Βουλής και προσωπικά, εκφράζω βαθύτατα συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.»

ΝΔ: Ανήκε στη γενιά που είχε θέσει ως μέγιστο καθήκον την υπηρεσία στον τόπο

"Εκφράζουμε τη μεγάλη μας θλίψη για την απώλεια του Νίκου Γκελεστάθη, βουλευτή, υπουργού και κορυφαίου στελέχους του κόμματός μας επι σειρά ετών" ανέφερε η Νέα Δημοκρατία σε συλλυπητήρια ανακοίνωση της για την απώλεια του πρώην υπουργού και επί οκτώ συνεχείς φορές εκλεγμένου βουλευτή Νίκου Γκελεστάθη.

"Ο Νίκος Γκελεστάθης ανήκε σε μια γενιά που είχε θέσει ως μέγιστο καθήκον την υπηρεσία προς τον τόπο και την προσφορά προς το έθνος" σημείωσε η Νέα Δημοκρατία και πρόσθεσε:

"Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σε όλο του το βίο δούλεψε σκληρά για την αγαπημένη του Φωκίδα και τους ανθρώπους της. Οι συμπατριώτες του, του επέστρεψαν αυτή την αγάπη και τον εξέλεξαν οκτώ φορές βουλευτή Φωκίδας για τη Νέα Δημοκρατία, απο το 1981 μέχρι το 2000".

Η Νέα Δημοκρατία σημείωσε επίσης ότι στην περίοδο της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, το '90-'93, ο Νίκος Γκελεστάθης πρόσφερε στη χώρα από τη θέση του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών (1990-1992) και Δημοσίας Τάξεως (1992-1993) και κατέληξε:

"Ο Νίκος Γκελεστάθης υπηρέτησε τη Νέα Δημοκρατία με πάθος και πρόσφερε πολλά σε πολύ δύσκολα χρόνια για την παράταξή μας. Στην οικογένειά του και ειδικότερα στην κόρη του Ιωάννα εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ