Μητσοτάκης: Δεν ξεχνάμε τους νεκρούς στο Μάτι

Το δικό του μήνυμα συμπαράστασης ανήμερα της επετείου των δύο ετών από την τραγωδία στο Μάτι που στοίχισε τη ζωή σε 102 συμπολίτες μας, έστειλε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Όπως σημείωσε «Δεν ξεχνάμε το Μάτι. Τους συμπολίτες μας που χάθηκαν. Τους συγγενείς, που πάντα θα θρηνούν. Τους τραυματίες και τους κατοίκους της περιοχής, που παλεύουν ακόμη να ξαναχτίσουν τις ζωές τους». 

Μάλιστα, δεν παρέλειψε να στρέψει τα βέλη του εναντίον της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή και τις αποκαλύψεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες για προσπάθεια συγκάλυψης των υπευθύνων της τραγωδίας, αλλά και τις ενέργειες που έχει κάνει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την αναγέννηση της περιοχής.

«Στον τόπο αυτόν, πριν από δύο χρόνια, το κράτος κατέρρευσε μέσα στις φλόγες της ανεπάρκειας και τις στάχτες της συγκάλυψης. Σήμερα το κράτος υπάρχει, εργάζεται, προσπαθεί: Οι εγκαυματίες περιθάλπονται, οι χώροι καθαρίστηκαν από την καύσιμη ύλη και ο αμίαντος απομακρύνεται. Οι πυρόπληκτοι στεγάστηκαν και ενισχύθηκαν. Και τα παλαιά, επικίνδυνα κτίρια κατεδαφίστηκαν. Όλες οι ιδιοκτησίες έχουν απαλλαγεί από ΕΝΦΙΑ. Το "112" λειτουργεί και η Πολιτική Προστασία και η Πυροσβεστική αναδιαρθρώθηκαν και εξοπλίστηκαν. Το κυριότερο: Tο Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο για το νέο Μάτι είναι, πλέον, έτοιμο. Με προβλέψεις για νέες σύγχρονες κατοικίες. Υποδομές υγείας, εκπαίδευσης και πολιτισμού. Και με πολύ πράσινο», υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός.

Και καταλήγει ότι «τίποτα, όμως, δεν είναι ακόμη αρκετό. Οφείλουμε να εντάξουμε τα πολλά έργα που χρειάζονται στον λίγο χρόνο που υπάρχει. Και να προσαρμόσουμε τον ρυθμό μας, στον ρυθμό των αναγκών. Δύο χρόνια μετά, τιμούμε το Μάτι γιατρεύοντας τις πληγές του. Και φέρνοντας πιο γρήγορα την αρχή της καινούργιας, αισιόδοξης ζωής του.

Σε λίγες ημέρες θα βρεθώ και πάλι εκεί. Για να συναντήσω τους κατοίκους και να μιλήσουμε από κοντά για τα έργα του σήμερα και την αναγέννηση του αύριο».

 

 

Πηγή: skai.gr