Μητροπολίτης Πατρών για επίθεση από αντιεμβολιαστές: Εκφράζω τη θέση της Ιεράς Συνόδου

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσαν οι σκηνές που διαδραματίσθηκαν χθες, Τετάρτη,  έξω από το Επισκοπείο, καθώς ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος έγινε στόχος κάποιων θερμόαιμων αντιεμβολιαστών, ορισμένοι εκ των οποίων καταφέρθηκαν εναντίον του με απρεπείς εκφράσεις.

«Ουδέν σχόλιο. Δεν έχω να κάνω καμία δήλωση ή σχόλιο. Είδατε μόνοι σας τι συνέβη , μπορείτε να κρίνετε και να βγάλετε τα συμπεράσματά σας. Εγώ εκφράζω την άποψη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας» ανέφερε στo thebest.gr ο κ. Χρυσόστομος. 

Να θυμίσουμε ότι αντιεμβολιαστές που συγκεντρώθηκαν χθες το απόγευμα στην πλατεία Γεωργίου δεν έμειναν μόνο στο κέντρο να διαλαλούν ότι κορωνοϊός δεν υπάρχει και άλλα συναφή. Αφού διαδήλωσαν στην πλατεία, στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στην Επισκοπή της Μητρόπολης για να καλέσουν τον Μητροπολίτη να βγει στο μπαλκόνι. Όχι για να τους ευλογήσει, αλλά για να … αφορίσει τα εμβόλια, κάτι που αυτός δεν έκανε γεγονός που τους εξόργισε με αποτέλεσμα να «πέσουν» συνθήματα κατά του Ιερώνυμου και όσων συμφωνούν μαζί του, μηδέ του Χρυσοστόμου Πατρών εξαιρουμένου που δεν βγήκε στο μπαλκόνι να τους ευλογήσει.

Παρών σύμφωνα με πληροφορίες ήταν και ο πατήρ Αναστάσιος Γκοτσόπουλος του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου. Στη συνέχεια έψαλλαν τον εθνικό ύμνο και ακολούθησε ο Ακάθιστος. Να σημειώσουμε ότι κύκλοι της Μητρόπολης εξέφρασαν  στο thebest την δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι το επισκοπείο έμεινε χωρίς φρούρηση σε μια τέτοια στιγμή.

Ο Μητροπολίτης  σε συνάντηση του με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ , Γιάννη Καρβέλη, είχε δηλώσει ότι ο εμβολιασμός είναι μονόδρομος. Φαίνεται πως εξαιτίας αυτής της δήλωσης δέχθηκε την επίθεση. 

«Η συνεργασία μας έχει ένα κοινό στόχο, δηλαδή να θωρακίσουμε το λαό από τη μεγάλη δοκιμασία της πανδημίας για την πατρίδα μας. Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε αρχικά με προσευχή, αλλά και υπακοή στην επιστήμη που είναι δώρο Θεού. Δυστυχώς, μερικοί δαιμονοποιούν ή απομυθοποιούν την επιστήμη. Η Εκκλησία συνεργάζεται με την επιστήμη και αυτή τη φορά θα πρέπει να γίνει εντονότερα, διότι τα μέτρα έχουν χαλαρώσει, ενώ ο κίνδυνος παραμένει υπαρκτός» τόνισε.

«Πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα, ώστε όχι μόνο να θωρακίσουμε τους εαυτούς μας που είναι μέγα μέλημα, αλλά κυρίως τους άλλους. Ζούμε σε μια κοινωνία που έχουμε ανάγκη ο ένας τον άλλον και με αγάπη πρέπει να προστατεύουμε τον συνάνθρωπό μας, που είναι Εικόνα του Θεού, που είναι η οικογένειά μας. Θέλω να σας διαβεβαιώσω, ότι θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία» είχε προσθέσει.
 

Πηγή: skai.gr