Μητροπολίτης Κέρκυρας: Στις 25 Μαΐου η δικάσιμος για την Θεία Κοινωνία (pics, vid)

Για τις 25 Μαΐου αναβλήθηκε η δίκη του Μητροπολίτη Κερκύρας και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριο, με την κατηγορία της παραβίασης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και της υπουργικής απόφασης με τους περιορισμούς λόγω κορωνοϊού, όπως μεταδίδουν τα κερκυραϊκά μέσα corfunews και enimerosi.

Η σχετική δικογραφία σχηματίστηκε από τον εισαγγελέα, Κέρκυρας, διότι κατά την τέλεση της θείας λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, το πρωί της Κυριακής, παραβρέθηκαν -πέραν των επιτρεπόμενων ιερέων, διακόνων και ψαλτών και νεωκόρων- η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και ορισμένοι πιστοί, τρεις εκ των οποίων, δύο άνδρες και μία γυναίκα κοινώνησαν, παρά τις απαγορεύσεις.

Η δικογραφία, αφορά την Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας Μ. Υδραίου και τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, Δ. Μεταλληνό.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Κυριακής, o υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας είχε επικοινωνήσει με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα για το περιστατικό, ενώ και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς είχε ζητήσει να υπάρξει παρέμβαση του εισαγγελέα και να κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Πηγή: skai.gr