«Για να μην τα χρωστάω»: Το τραγούδι του Μιθριδάτη με τις ρίμες κατά της κυβέρνησης

Στίχους του τραγουδιού επικαλέστηκε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας όταν ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του Μιθριδάτη: «Όλα στη διαφθορά και μες στην κάμφορα δεν κάνει διαφορά η συμφορά και σφύρα αδιάφορα» 

Μπορεί ο Μιθριδάτης να είναι ευρύτερα γνωστός ως τραγουδιστής από τα «Ημισκούμπρια», αλλά πριν αποφασίσει να κατέλθει στον πολιτικό στίβο ως υποψήφιος στο νότιο τομέα με τον ΣΥΡΙΖΑ, είχε διαγράψει και τη δική του, solo πορεία στη μουσική. 

Στο τραγούδι διάρκειας διάρκειας 12 λεπτών που κυκλοφόρησε πέρυσι, με τίτλο «Για να μην τα χρωστάω» ο Μιθριδάτης ασκεί σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση με τις ρίμες του.

Στίχους του τραγουδιού επικαλέστηκε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας όταν ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του Μιθριδάτη: «Όλα στη διαφθορά και μες στην κάμφορα δεν κάνει διαφορά η συμφορά και σφύρα αδιάφορα».

Το μουσικό κομμάτι χωρίζεται σε επτά μέρη (acts) με θέματα του καυστικού σχολιασμού του να είναι η διαχείριση της πανδημίας ή  τα φαινόμενα αστυνομικής βίας.

Ο Μιθριδάτης Χατζηχατζόγλου, ευρέως γνωστός ως Μιθριδάτης (γέννηση: 7 Μαρτίου 1975, Γκύζη, Αθήνα), είναι Έλληνας μουσικοσυνθέτης, στιχουργός, ερμηνευτής και εικαστικός στον τομέα της ζωγραφικής και του video art. Είναι ευρύτερα γνωστός ως μέλος του hip hop μουσικού συγκροτήματος Ημισκούμπρια.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κυψέλη. Είναι γιος των ηθοποιών Κώστα Χατζόγλου και Ανθής Γούναρη. Σε ηλικία 15 ετών, εργάστηκε ως σκιτσογράφος σε εφημερίδες και περιοδικά. Μέχρι το 1994, εργαζόταν ως υπάλληλος σε κατάστημα Metropolis. Την ίδια εποχή, φοιτούσε στη Σχολή Καλών Τεχνών, από την οποία αποφοίτησε τελικά το 2019.

Πηγή: skai.gr