Φωτιά στη Μεταμόρφωση: Επικίνδυνοι καπνοί - Μήνυμα από το «112»

Νέο μήνυμα απέστειλε στους κατοίκους της περιοχής στην Μεταμόρφωση η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας λόγω της φωτιάς που ξέσπασε σε εργοστάσιο πλαστικών.

«Κλείστε όλα τα παράθυρα και τις πόρτες. Αποφύγετε τις μετακινήσεις. Πυρκαγιά σε εργοστάσιο πλαστικών στην περιοχή σας, επικίνδυνοι καπνοί. Η εισπνοή καπνού μπορεί να είναι επικίνδυνη», αναφέρει χαρακτηριστικά το μήνυμα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Σημειώνεται ότι Μεγάλη φωτιά μαίνεται από τις 7 το πρωί σε εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών, επί της οδού Σωρού, στη Μεταμόρφωση, κοντά στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας.

Στο σημείο επιχειρούν ενισχυμένες δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 43 πυροσβέστες και 12 οχήματα, καθώς κι ένα Πεζοπόρο Τμήμα της ΕΜΑΚ, ενώ γίνονται και συνεχείς ρίψεις νερού από δύο ελικόπτερα. Στην κατάσβεση συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και δημοτικες υδροφόρες.

Η πυρκαγιά έχει πάρει έκταση και έχει επεκταθεί σε όλο το κτίριο, ενώ λόγω των πλαστικών που καίγονται έχει καλυφθεί με πυκνό μαύρο καπνό ο ουρανός της Αττικής.

Οι πυροσβέστες κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά στο εργοστάσιο και να μην επεκταθεί στις διπλανές βιοτεχνίες. 

Πηγή: skai.gr