Μίμης Πλέσσας για θάνατο Σπανού: Yπάρχουν άνθρωποι που δεν πεθαίνουν ποτέ

Μίμης Πλέσσας για θάνατο Σπανού: Yπάρχουν άνθρωποι που δεν πεθαίνουν ποτέ

Η Ελληνική μουσική σκηνή είναι συγκλονισμένη με την είδηση ότι έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης Γιάννης Σπανός.

Ο Μίμης Πλέσσας, ο οποίος και επρόκειτο σύντομα να συνεργαστεί μαζί του σε μουσική σκηνή της Αθήνας μίλησε συντετριμμένος στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ δηλώνοντας πως

"Υπάρχουν άνθρωποι που δεν πεθαίνουν ποτέ". 

Ολοκληρώνοντας ανέφερε πως " Ότι ήθελε να κάνει θα φροντίσουμε να το κάνουμε εμείς". 

Παράλληλα, η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη έκανε την ακόλουθη δήλωση για την απώλεια του συνθέτη Γιάννη Σπανού:

"Με τη διακριτικότητα, την ευγένεια, την ευαισθησία και τη δύναμη των μελωδιών του, ο Γιάννης Σπανός ήταν ένας από τους κορυφαίους Έλληνες συνθέτες, εκείνους που διαμόρφωσαν την ελληνική μουσική των τελευταίων δεκαετιών. Η σπουδαιότητα της μουσικής του θα αναγνωρίζεται για πολλές ακόμη δεκαετίες στο μέλλον. Ο Γιάννης Σπανός ευτύχησε να συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους Έλληνες τραγουδιστές και να δει τα τραγούδια του να γίνονται κοινό κτήμα, μέρος του σύγχρονου πολιτισμού μας. Από την έναρξη της καριέρας του στη Γαλλία, όπου υπηρέτησε το γαλλικό chanson, μέχρι την καθοριστική του συνεισφορά στο Νέο Κύμα, τη μελοποίηση ποίησης με τις Ανθολογίες του, τις μουσικές του για τον κινηματογράφο και το θέατρο, ο Γιάννης Σπανός γνώριζε πώς να αγγίζει την καρδιά και το συναίσθημα. Η συμβολή του στην ελληνική μουσική είναι ανεκτίμητη. Η απουσία του θα είναι αισθητή. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του".

 

Πηγή: skai.gr