Μήδεια – Ηλεκτροδότηση: Πού καταγράφονται βλάβες και μπλακ άουτ στη χώρα

Βλάβες σε γραμμές Μέσης Τάσης, αλλά και πολύ μεγάλο αριθμό μεμονωμένων βλαβών στη Χαμηλή Τάση πανελλαδικά καταγράφονται λόγω της κακοκαιρίας Μήδεια στην Κεντρική Ελλάδα, στην Ήπειρο και στην Πελοπόννησο, κυρίως στα ορεινά τμήματα περιοχών όπως Καρδίτσας, Λαμίας, Βόλου, Τρικάλων, Θήβας, Άμφισσας, Ιωαννίνων, Άρτας κ.λπ. καθώς και σε νησιά του Β. Αιγαίου. Διακοπές ρευματος καταγράφονται και στη Βόρεια Εύβοια.

Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στη Σκιάθο, έπειτα από διακοπή που σημειώθηκε στις 3 το μεσημέρι, λόγω ζημιάς από πτώση δέντρων που προκάλεσε η κακοκαιρία σε δύο από τις τρεις γραμμές Μέσης Τάσης που τροφοδοτούν τις Σποράδες στο χερσαίο τμήμα του Δικτύου, στην περιοχή του Πηλίου.

Συνολικά σε ολόκληρη την Ελλάδα έχουν κινητοποιηθεί περισσότερα από 600 συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ και συνεργαζόμενων εργολάβων με περίπου 1.500 εργαζομένους.

Ο ΔΕΔΔΗΕ σημειώνει ότι όλο το δυναμικό θα συνεχίσει με αμείωτους ρυθμούς τις προσπάθειες για την αποκατάσταση όλων των ζημιών που έχουν προκληθεί στο Δίκτυο από τη σφοδρή κακοκαιρία καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Σημειώνει ακόμη ότι το έργο αποκατάστασης των βλαβών είναι εξαιρετικά δύσκολο σε αρκετές περιοχές, κυρίως σε ορεινές, εξαιτίας της αδυναμίας πρόσβασης στο οδικό δίκτυο.\

Βυθίσεις ρεύματος πραγματοποιούνται σε αρκετές μεγάλες πόλεις της χώρας για να ανακουφιστεί το σύστημα και να αποφευχθεί το μπλακ άουτ όπως έχει ανακοινώσει ο ΑΔΜΗΕ.
 

Πηγή: skai.gr